Kopališča v Sloveniji – kje skočiti v bazen?

Oh, ta vročina! Ne glede na to, ali je daljši dopust že za tabo, pred tabo ali ga niti ne načrtuješ – v vsakem primeru je v najbolj vročih poletnih dneh odlična ideja obisk kopališča. Lahko gre za hiter skok v najbližji bazen po službi ali pa celodnevni izlet v terme, ki jih še nisi obiskal/a.

bazeni kopališča v sloveniji buda

Plavanje ne le kot ohladitev, ampak tudi odličen način vadbe!

Ohladitev v bazenu/reki/morju je odlična za vroče poletne dni. Poleg tega pa je lahko plavanje tudi eden izmed načinov rekreacije, ki se ga lahko poslužite poleti, ko je prevroče za tek, kolesarjenje in druge oblike rekreacije.

Plavanje ima na telo veliko pozitivnih učinkov, in sicer:

  • Rekreacija za celotno telo,
  • Plavanje blagodejno vpliva na celotno telo,
  • Dokazano je, da vas plavanje sprošča in vam pomaga, da zmanjšate stres
  • Kuri kalorije (Strokovnjaki pravijo, da lahko le polurno lahkotno plavanje pokuri več kot 200 kalorij,
  • Zmanjšuje možnost za nastanek diabetesa,
  • Če boste redno plavali se vam bo povečal nivo energije
  • in kar je še najbolje to je rekreacija pri kateri se v poletni vročini ne boste potili.

Poleg tega pa je plavanje resnično rekreacija, ki jo lahko opravlja vsak. Ne glede na to ali ste aktivni, okrevate po poškodbi ali pa se že dolgo niste aktivno gibali je plavanje prava izbira za vas. Ne glede na leta in pripravljenost. Plavajo lahko tudi nosečnice in novopečene mamice ter lahko zaplavate skupaj z vašimi otroci.

Obisk kopališča – drag užitek?

Cene dnevnih kart se na vrhuncu sezone precej razlikujejo. Cena kopalne karte za odraslo osebo se v bazenih našega glavnega mesta med tednom giblje od 8 do 16 evrov, med vikendi (in za praznike) pa od 9 do 18 evrov. Podobno je v termah po celotni državi. Občutno cenejše so karte v ostalih slovenskih mestih – dnevna karta v Letnem kopališču Kranj in na Mariborskem otoku stane le 5 evrov.

Nekaj drobiža lahko prihraniš, če se osvežitve lotiš med tednom, saj so ob sobotah, nedeljah in praznikih karte nekoliko dražje – kljub temu pa obstaja tudi verjetnost, da je takrat tam največ obiskovalcev. Če ti torej študij/poletna služba le dopušča, si oddih privošči na delovni dan.

Popusti in nižje cene za mlade ter upokojence

Tovrstni popusti so stalnica – vsake terme oziroma vsako kopališče pa ima drugačne. Zato se prej ne pozabi pozanimati o tem. Večina kopališč poleg individualne dnevne karte ponuja tudi družinske in skupinske vstopnice, pa tudi pakete več vstopnic, kar utegne opazno zmanjšati finančni zalogaj. Če boš na bazen peljal/a svojo mlajšo sestrico ali bratranca, ne pozabi, da številna kopališča otrokom (navadno do 2. ali 4. leta) omogočajo brezplačen vstop. O dodatnih akcijah pa se pozanimaj na spletu.

Izlet v terme – zakaj pa ne?

Skok v vodo ni mogoč le na bližnjem bazenu, temveč je odlična ideja za aktivno preživet vikend obisk term. Preseneti starše, sestro in brata ali pa raziskuj nove kraje s prijatelji. Poleg lege v naravi je prednost zdravilišč tudi ta, da nudijo še druge vrste razvajanj, ki bi jih bili veseli tudi tvoji stari starši. Skratka, družbo boš vsekakor našel/la. Obišči na primer terme v  Dolenjskih Toplicah, Šmarjeških Toplicah ali kar ob morju – v Strunjanu!

Tu je seznam cen celodnevnih kart odmevnejših slovenskih kopališč na vrhuncu sezone (julij, avgust) 2017:

bazeni kopališča v sloveniji olje

* Cena za osebe nad 60./65. letom starosti oziroma upokojence ter dijake in študente.

** Cena za otroke do 14./15. leta starosti.

Najceneje v bazen preko Športa na klik!

Šport na klik je rezervacijski portal, ki vam omogoča, da na preprost in hiter način rezervirate vaše aktivnosti. Brez vezav in članarine! 24/7 imate možnost rezervacije svojega termina, kar preko računalnika od doma.

Ker se zavedamo, da lahko cene dnevnega kopanja ta celotno družino precej narasejo smo poskrbeli za posebno poletno ponudbo, ki vas bo v tej neznosni vročini ohladila.

bazeni kopališča v sloveniji terme

Poleg zgornjih kopališč pa v naši ponudbi najdete tudi Terme Strunjan, Šmarješke Toplice  in Dolenjske toplice, kjer boste za redno dnevno karto odšteli 10€. Preko portala Šport na klik pa lahko karto kupite veliko ceneje, in sicer kar za 7,5 €.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*