Super ponudba za letne pnevmatikePrišli so topli dnevi, ko je čas za menjavo zimskih za letne pnevmatike. Z nekaj kliki lahko hitro in enostavno poiščete zimske ali letne pnevmatike za svoje vozilo.

V podjetju Gume center d.o.o. vam nudijo pestro izbiro zimskih in letnih pnevmatik raznih proizvajalcev. Na voljo so vam pnevmatike 13 različnih blagovnih znamk. S klikom na posameznega proizvajalca boste prišli na določeno znamko pnevmatik, kjer boste lahko izbirali različne dimenzije gum po izredno konkurenčnih cenah. Za ostale letne pnevmatike, zimske in moto gume, platišča ter izdelke v akciji, si poglejte spletno stran www.gumecenter.com.

Dunlop Sava Michelin
Goodyear Fulda Pirelli

Podjetje ima trenutno v spletni trgovini 429 različnih letnih pnevmatik, katere lahko naročite kar od doma in se tako izognete gnečam v vulkanizerskih delavnicah oz. trgovinah.

V primeru vprašanj, ki bi se vam porajala ob nakupu letne pnevmatike oz. kateregakoli njihovega prodajnega izdelka, jih lahko kontaktirate na  040 127 206, preko elektronske pošte na gumecenter.info@gmail.com ali spletnega obrazca na www.gumecenter.com/pisite-nam.

Letne pnevmatike

Letne pnevmatike so zakonsko dovoljene v obdobju med 15.03. ter 15.11.. V tem času sicer lahko uporabljate tudi zimske gume, vendar je priporočljivo imeti na vozilih, ko temperatura preseže 7 stopinj Celzija, nameščene letne pnevmatike. Zimske gume pri teh temperaturah postanejo zelo mehke, kar podaljša zavorno pot ter poslabša lego vozila na cesti.

V Sloveniji je zakonsko dovoljeno uporabljati letne pnevmatike, ki imajo najmanj 1,6mm profila. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da naj bo ta globina profila večja, saj je le ta ključna pri uporabi vozila na mokri podlagi. Za vožnjo po mokrem in posledično spolzkem cestišču je pomembna izbira prave oblike odvodnih kanalov. Ti kanali imajo funkcijo odvajanja vode, kar bistveno vpliva na oprijem gume s cestiščem v deževnem vremenu.

Pravilno skladiščenje

Pri nakupu je potrebno paziti na starost pnevmatike. Zakonsko ni določeno kolikšna je doba, ki velja za nove pnevmatike. Pnevmatike se smatrajo za nove do starosti 5 let, seveda ob pravilnem skladiščenju. Ta starost je bistvenega pomena pri nakupu rabljenih pnevmatik, saj pnevmatika s časom izgublja lastnosti, ki so bistvene za varno vožnjo.

Pri izbiri pnevmatik bodi pozorni tudi na nosilnost ter najvišjo hitrost, ki jo lahko vozilo doseže s pnevmatiko.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*