Ljubezen do sebe, vsega in vsakogar

Zakaj sem se odločila za to temo, za tak način pogovora z vami?

Lastne izkušnje!

Hvaležna sem vsakomur, ki je postal svetel kamenček v mozaiku mojega življenja, da sem danes to kar sem! Spoznanje in želja, deliti moje življenjske izkušnje z vsakim od vas, ki bere ta sporočila. Morda bodo komu v pomoč, da zgradi boljšo svojo samopodobo, naredi in uresniči še veliko dobrega v svojem sedanjem in prihodnjem življenju.

Spoznanje, da se o svojih težavah in problemih ne moreš pogovarjati z vsakomer – ker te ne razumejo. Dati upanje  in vzpodbudo vsakomur, da spozna, da se je vredno potruditi za nekaj, kar se tiče najprej vas samih. Vzpodbudo in potrditev, da v teh razmišljanjih niste sami.

Ljubezen

Kje imamo ljudje največ težav?

Poznate slovenski pregovor, ki zgovorno pove: Denar in rit je za skrit! In kje mislite, da imamo ljudje največ težav? Finančne skrbi, preživetje, medsebojni odnosi, naši intimni odnosi,….

Kaj za vas pomeni biti srečen? Kaj bi si želeli večkrat slišat, doživet, občutit, uresničit,….?

Pohvalo, ljubezen, potrditev, vzpodbudo, občutek, da ti nekdo stoji ob strani, da si ljubljen, spoštovan, zaželjen, sprejet, izpolnjen, zadovoljen, …… Ali, da niste dobri, da vedno iščejo v vas napake, kaj niste dobro naredili, vas ne upoštevajo, ne sprejmejo, vas ne razumejo, sovražijo, so jezni na vas, vas žalijo, ponižujejo, psihično in fizično maltretirajo,…

Ste kdaj v svojem življenju imeli občutek, da niste dovolj dobri? Ste imeli že kdaj občutek, da vas ne poslušajo, ko želite nekaj povedati? Ste si kdaj v življenju želeli, da bi vas pohvalili, spoštovali, imeli radi, pa naj si bo to partner, starši, otroci, prijatelji, šef, sodelavci…..? Kolikokrat ste se morali dokazovati, da ste boljši, pa vas kljub temu niso sprejeli ali pohvalili ali cenili, razumeli, vas imeli radi, vas sprejeli take kot ste? Ste se kdaj vprašali sami sebe zakaj se vam to dogaja? Ste naredili analizo sebe, da bi se bolje spoznali? Ste se kda vprašali, kakšno je vaše mišljenje o ljubezni? Kaj ljubezen sploh je? Rekli boste, zakaj vas vse to sprašujem?

Boljši občutek boste imeli, ko si boste znali  sami sebi dati odgovor kot,  da vam ga vsiljujem. Vse to vam govorim iz lastnih izkušenj in iz izkušenj s pogovorom z drugimi ljudmi, ki so imeli podobne občutke in izkušnje kot jaz. Moja izkušnja ( slaba samopodoba, slaba samozavest – že iz otroštva ), nesla sem jo s seboj v svoj partnerski odnos, odnos z otroki, v posel in povsod, kjer sem bila prisotna. Kaj vse je pripravljen nekdo narediti, da bi bil sprejet, ljubljen, da bi bil v očeh nekoga boljši?

Ne vidiš zrelega polja in pobiranja sadov na eni strani, ne vidiš, da na drugi strani cveti že veliko stvari, da bi dozorele. Le vztrajaš! Saj na koncu vidiš eno lučko, ker misliš, da boš enkrat do tam prišel. In to je dobro! Upanje vedno umre zadnje! Vera v boljši in lepši jutri, prihodnost, ti daje tisti zadnji atom, da greš naprej!

Današnji čas, je čas krize, ko so se ljudje zaprli in se ne znajo več pogovarjati, se ne znajo poslušati, so nezadovoljni z državo, s sistemom, s prihodki, delom, z ljudmi, ki jih obkrožajo, ne zaupajo več drug drugemu, so razočarani in ne vidijo rešitve. Pričakujejo, da bodo drugi pomagali rešiti to, kar jih teži, da bi jim bilo bolje.

Pričakovanja so najhujša bolezen, ki uničuje vsakega posameznika v zdravju, počutju in ustvarjalnosti.

Vsaj mene so pričakovanja pripeljala do največjih razočaranj. Dokler nisem ugotovila, da sem jaz tista, ki največ vplivam na vse, kar se bo v mojem življenju zgodilo. Kako se bom počutila, cenila, kako srečna bom, ko bom sama kreator svojega življenja, dogodkov, želja in ciljev.

Ali ste vi sami s svojim dosedanjim in sedanjim življenjem zadovoljni?

Kaj bi spremenili, če bi vam bila še enkrat dana priložnost začeti znova?

Napišite si to! Tako boste najbolje videli, da to, kar želite spremeniti, napišete na list papirja in ne bo samo v vaših mislih. V vaši glavi, med dvema ušesoma se marsikaj dogaja, zato je včasih težko izluščiti kakšno misel, ki je za vas, vašo samopodobo, vaše življenje, zelo pomembna v nekem trenutku. Kadar je na papirju, je potrditev tistega, kar mislite, vas spomni, ko pozabite in to misel potrebujete, da zmorete do cilja.

Najprej se začne med dvema ušesoma, zato je zelo pomembno, kako je tam naravnano. V današnjem času je vsak obremenjen s toliko različnimi stvarmi, glava je kot računalnik, notri je vse, samo najti oziroma  spomniti se ne moreš vedno. Še posebno pomembno je takrat, ko bi to misel  najbolj potreboval, ne najdeš predalčka v glavi, kam si to shranil.

Zares zdravi tisto, kar spremenimo sami in vemo, da moramo pri sebi spremeniti. Vsak lahko napiše lastni recept za zdravje  in srečo, če ve, kje in kako začeti in ozdraviti sebe.

Da lahko ozdraviš sam sebe, se moraš najprej dobro spoznati in poznati. Nadaljevanje sledi!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*