Ljubosumna partnerka grozi s smrtjo

Vprašanje gospoda Toneta: 
“S partnerko sva skupaj 18 let in imava sina starega 16 let in hči staro 9 let. Pred kakim letom in pol je partnerka postajala čedalje bolj ljubosumna. Jaz imam pač tako službo, da večino časa delam ponoči. V službi so partnerki začeli govoriti, da jaz ne hodim v nočno, ampak imam drugo punco. Čez čas so ji sodelavke pripovedovale, da imam celo dve punci in ponoči hodim k njima, ne pa v službo. Tako mi je partnerka začela doma govoriti da sem “kurbir”, da se gonim okoli drugih in ne hodim v službo. To se je samo še stopnjevalo. Ko sem šel v nočno, me je partnerka peljala zjutraj in hodila iskat; vse to zaradi ljubosumja.Večkrat sem ji dejal in tudi vam sedaj povem po pravici pri svojih otrocih, da od kar sva skupaj sem imel samo njo in nobene druge. Ampak ona verjame svojima sodelavkama, ki sta jo tako prepričali, da je najela detektiva za en teden, kar sem izvedel šele čez dva mesca.

partnerski odnosi ljubosumje jok

Ampak jaz sem hodil samo v službo in domov, če pa sva šla kdaj na kakšno pijačo pa sva vedno hodila oba skupaj. Včasih je doma tako vpila kako uro, zraven pa si je pulila lase, a po določenem času je utihnila in kot da se ne bi nič zgodilo govorila čisto normalno. Redko pride dan, ko je vse normalno, drugače pa je kot bi pritisnil na daljinca, čez določen čas pa utihne. Po moje je nekaj v glavi narobe, mora k psihiatru na pregled ali kaj, saj jaz bi ji rad pomagal, a ona ne sprejme pomoči, in govori da se moram jaz it zdravit. Bojim se tudi za svoja otroka, saj je že rekla da jim bo nekaj naredila, oziroma stregla po življenju. Vse to sem že avgusta lani povedal na CSD Vič kjer pravijo, da nimajo pogojev, da bi jo napotili k psihiatru in da najverjetneje ni mislila resno, ko je izjavila, da mi bo vzela tisto kar je zame najbolj dragoceno in to je, da bo otrokoma prerezala vratove. CSD pa nič ne naredi. Zato naprošam vas, da mi poveste, kaj mi še preostane ali kaj lahko naredim. Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem.”

Odgovor:
Vau, to pa je že kar lepa doba in iskrene čestitke za vseh 18 let, kljub temu kar opisujete, da se dogaja zadnje leto in pol. Ostajam brez besed, ko razmišljam, kako mučno vam mora biti in koliko enih groženj, strahu, in jeze ste prestali ob ženi. Poleg tega to isto prestaja tudi vaša žena, saj je mama, ki lahko grozi s smrtjo otrok, zagotovo tudi v veliki stiski in nujno potrebuje pomoč! Noben od vaju ni nor, je pa noro vse to, kar doživlja vaša družina. Namreč ne smemo pozabiti, da imate doma skoraj dva najstnika, ki vaju nujno, nujno potrebujeta in takšnih groženj ne moreta razumeti. Ženo je strah, da vas bo izgubila, tako strah, da se ji zdi, da ne bo preživela. Vam pa je dovolj neresničnih obtožb, kritike, kričanja. Med vaju se je naselil teror, ki pa nikakor ne obljublja lepega življenja, ampak samo vsak dan večji prepad in večjo distanco med vama, kar pa v ženi še povečuje strah in ljubosumje. Žal mi je tudi, da so na CSD-ju tako nedostopni, ampak hkrati vam povem, da ste vi oče. Najboljši možen oče, ki se zanima za svoje otroke, želi pomagati ženi, sprašujete in iščete pomoč in ste pripravljeni delati na sebi. Ste oče, ki je močnejši od CSD-ja in verjamem, da boste uspel zaščititi svoje otroke in da boste poiskal pomoč, ki jo potrebuje vaša družina. Četudi doma ne govorita o teh grožnjah pred otroci, oni to zagotovo čutijo in zato je super, da se vi zavedate, da je nujno odkrito spregovoriti o vsem, kar se že tako dolgo dogaja pri vas doma. Potrebno je pomiriti strah, ki se razlega po hiši in zaustaviti nemir v vseh vas. In kdo je za to boljši, kot pa odločen, sočuten oče, ki ga skrbi za otroke in ima še vedno rad svojo ženo? Oče, ki se aktivno zavzame za svojo vlogo, lahko doseže in mora zagotoviti varnost v hiši. In prepričana sem, da bo vam to uspelo! Ker oče, ki najde mirnost in sočutje v sebi, bo zmogel tudi svojim otrokom omogočiti lep svet, ki ga ti dva najstnika zaslužita. 

Imate tudi vi težave na področju partnerskih odnosov in ne veste kako naprej? 
 
Uni. dipl. socialna delavka Eva Erpič, ki se je specializirala na področju psihoterapije, brezplačno pomaga rešiti vašo težavo. Kliknite na https://www.preberite.si/imate-tezave-v-partnerskih-odnosih/ in ji opišite svojo težavo.
 
Eva Erpič je tudi predsednica društva Človeška toplina.

2 komentarja

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*