Ljudje smo energijska bitja

Vsak izmed nas ima okoli sebe svoje energijsko polje pa naj se tega zaveda ali ne. To energijo najpogosteje zaznajo živali in otroci, nanjo pa se odzivajo tudi rastline. Vsekakor energijsko polje drugih zaznamo tudi ljudje, še posebej v situacijah ko spoznavamo novega človeka, pridemo v neznano okolje ali pa v večjo družbo, zaznavamo pa tudi počutje in razpoloženje drugega.

 

energija

energija, naslovna

Na podlagi nevidnih signalov simpatiziramo in se odločamo ali naj nam bo nekdo všeč ali ne. Nekaj nas na nekomu pritegne, pa ne vemo točno kaj to je. Zaznavo pojasnjujemo kot občutek domačnosti, povezanosti, nezavedne podobnosti, morda lepote. Dejstvo je, da iz okolja stalno prejemamo informacije in se nanje tudi odzivamo. Naši možgani zaznajo signal in ga razberejo bodisi pozitivno, kot nekaj kar sprejemajo in so temu naklonjeni, ali pa negativno in se odzovejo odklonilno. Kako drugače bi pojasnili to, da si vtis o osebi ustvarimo v prvih dveh minutah, pri čemer ni potrebno da bi ta oseba sploh spregovorila.

Vsak posameznik izžareva svoje notranje počutje skozi  energijo navzven in s tem vnese v okolje v katerem je določeno osebno noto. Odnos v skupini se preoblikuje tudi če v njej manjka zgolj en njen član. Na našo osebno energijo se odzivajo tudi ljudje, ki jih naključno srečujemo in pri njih pustimo delček te energije. Tako bo na primer prodajalka nekoga pozdravila zelo prijazno in mu celo ponudila popust, nekoga drugega pa bo v naslednjem trenutku sprejela bolj zadržano in morda celo nejevoljno. Z vsakdanjo komunikacijo lahko energijo izgubljamo, jo plemenitimo ali pa jo nekomu ukrademo in si jo polastimo le kratkoročno. Vtis ki ga pustimo za seboj, je za našo okolico kot podpis, v njem je zajeta naša čustvena nota, naš pristni jaz, ki je skozi energijsko polje bolj ali manj izražen navzven in ga je skoraj nemogoče prekriti.

To pa še ni vse kar za nas počne naša notranja energija. Naše izkušnje in situacije v katerih se znajdemo so povezane z njo, dobesedno vodi nas do tega kar sami privlačimo. Nezavedno nas usmerja in vodi, mi pa to nemalokrat dojemamo kot naključje. Se vam ni dostikrat zazdelo da se je nekaj zgodilo prevečkrat da bi bilo zgolj naključje? In res ni. Naključij ni, tako jih poimenujemo lahko le takrat kadar nismo zavestno preučili kaj se dogaja in nismo bili zares pozorni na dogajanje okoli nas. Pomembno je da se takšnih situacij zavedate in se v takrat vprašate: Zakaj sem srečal-a prav to osebo? Kakšno sporočilo mi je predala? Na koga me spominja? Zakaj se tako počutim kot se? Kaj se iz vsega tega lahko naučim? Kakšno lekcijo sem prejel-a? Ali čutim da sem na pravi poti?

Že samo zavedanje teh spoznanj nam prinese nov pogled na danes in jutri in posledično lahko spremeni  naš pogled na svet, kajti mi nismo zgolj misleča bitja. Veliko stvari se dogaja na nezavedni ravni in skozi spoznavanje samih sebe se lahko z njo uskladimo. S tem delujemo bolj povezano sami s sabo, ter smo bolj prepričani vase in v svoja ravnanja. S to usmerjenostjo pa tudi lažje pritegnemo stvari v svoje življenje.

Energija se dejansko odziva na naša pričakovanja in nam ponudi odgovore ravno v pravem trenutku, zato je izredno pomembno spremljati vsakdanje dogodke in v njih začeti brati sporočila, ter jih dejansko zaznavati. Zato aktivirajte svoj notranji radar, ki deluje na čustveni ravni – vašo notranjo intuicijo! Vsak dogodek je mogoče ovrednotiti pozitivno ali negativno, od vas pa je odvisno kako boste gledali nanj.

Sam način odzivanja pa se ne oblikuje ko se dogodek dejansko zgodi, ampak že veliko prej, končna reakcija je povezana z večimi dejavniki, ki so se skozi čustveni vtis izoblikovali v (bližnji ali daljni) preteklosti . Reakcija je skladna s trenutnim doživljanjem in energijskim poljem, ki ga oddajamo navzven, kot seštevkom čustvenih izkušenj ki nas predstavljajo kot osebnost v daljšem časovnem obdobju.

Z zaznavo zunanjih informacij si torej oblikujemo naš pogled na določeno situacijo v kateri se nahajamo. Kaj storiti da jo spremenimo? Zaznava je naučena in deluje po vzorcu, če se tega zavemo in ga spremenimo bomo prejeli drugačno zaznavo in bomo na stvar gledali z drugega zornega kota. Se zavedate moči tega? Z zaznavo spremenimo izkustvo in s tem tudi pretok energije.

Kar počnemo danes, bo vidno v prihodnosti, zato je pomembno da vsem zaznavam in dogodkom namenimo čas, da jih prepoznamo in se jih zavedamo.  Na ta način počasi izboljšujemo svojo energijsko raven. Ob tem je pomembna tudi miselna pozitivna naravnanost, ter aktivno vključevanje  čustvovanja in prebujanja speče intuicije.

Vabim tudi k branju:

4 komentarji

  1. Lahko daste kakšen napotek, kako oddajati pozitivno energijo?

  2. Zanima me, koliko vnaprej lahko na energijski ravni vidimo nek dogodek, npr. srečanje dveh oseb?

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*