Majske igre 2014

Tudi letos bodo Majske igre 2014, ki jih organizira Študentski svet stanovalcev, polne kulturnih dogodkov, športa in glasbenih imen, kot so Psihomodo pop, Ana Pupedan, Ribja čorba, Zmelkoow in še in še.

Zgodovina

Sprva majske igre niso bile tako bogat dogodek, ampak le enodnevna športna prireditev. Prve majske igre so se zgodile leta 1983 in sicer na dan mladosti, 25. maja. Bile so v duhu športnega dneva na travniku pri telovadnici v študentskem naselju Rožna dolina. Čez dan so se odvijale igre brez meja, po večurni rekreaciji pa so se študentje s svojo neusahljivo energijo sprostili ob večernem koncertu.

Takšni enodnevni ‘športni dnevi’ so se odvijali vse do leta 2006, ko je Študentski svet stanovalcev majske igre razširil še v kulturni repetoar. Študentje so se majskih iger začeli udeleževati v še večjem številu. Danes so majske igre kar tri tedne trajajoč dogodek in vsako leto organizatorji dodajajo novosti, obišče pa jih približno 40.000 obiskovalcev.

Majske igre 2014

Majske igre 2014 bodo letos na stežaj odprla vrata s posebno zabavnim dogodkom in sicer z masovnim obmetavanjem z vodnimi baloni. Upajmo le na lepo in suho vreme. Dogodki bodo organizirani v treh sklopih: šport, kultura in zabava. Tako bo lahko prav vsak udeleženec majskih iger našel nekaj zase. V nadaljevanju boste našli vse informacije po posameznih kategorijah za letošnje majske igre 2014.

water-171756_640
Majske igre 2014 – otvoritev z obmetavanjem z vodnimi baloni

Šport

V športnem programu najdemo kar okoli trideset različnih športnih panog, od vsakdanjih pa tudi neobičajnih. Največ zanimanja je za panoge kot so tek, mali nogomet, košarka, namizni tenis, odbojka na mivki. Zelo zanimivi so malce bolj neobičajni športi: briškula, kmečke igre, old bike race, pri katerem mora biti kolo staro in brez prestav z obveznimi zavorami, ter kronometer po stopnicah, kjer je zmagovalec tisti, ki najhitreje pride po stopnicah v sedmo nadstropje. Program za majske igre 2014 si lahko ogledate v spodnji preglednici.

majske_igre

sport
Majske igre 2014 – športni program

Kultura

Otvoritev kulturnega dela majskih iger se bo pričela 6. maja ob štirih popoldne z otroci študentskih družin z dogodkom Pričarajmo pisano pomlad z otroki študentskih družin. Stand up dogodka se bosta odvila 6. maja in 12. maja. Vsi dogodki se bodo odvijali za Domom III, v primeru slabega vremena pa se bo vse prestavilo v malo dvorano pri menzi.  Navdušenci nad gledališčem bodo lahko uživali ob igrah, komediji, mjuziklu in improvizacijskemu gledališču. Na voljo bodo različne delavnice, manjkal pa ne bo niti kino pod zvezdami. Več v preglednici spodaj.

kultura
Majske igre 2014 – kulturni program

Zabava

Pester zabavni program se bo pričel na otvoritvi v Rožni dolini na torek 6. maja 2014, z bolj ali manj uveljavljenimi glasbenimi skupinami. Vlado Kreslin s svojimi malimi bogovi bo sigurno za marsikoga vrhunec večera, hrvaški band Leteći odred pa bo marsikoga spravil na noge. Pohod na Rožnik, v četrtek 8, maja,  tradicionalno ponuja pester glasbeni zaključek pohoda. Letos bodo tako na Jasi na Rožniku poleg ostalih manjših skupin na strune udarjali celo Zmelkoow in Riblja čorba. Ne dvomimo v to, da bo študentov mrgolelo. Vsi ljubitelji skupine Ana Pupedan pa zagotovo ne bodo manjkali na Dnevu Mestnega loga, kjer bodo v Tenis klubu Svoboda poleg njih muzicirali še TomCat, LastDayHere, Magnificent U2 Tribute band in Manouche. Glavne zvezde zaključka majskih iger 2014 bodo Psihomodo pop, kjer bo pevec skupine spet dvigoval srčne utripe študentk. Poleg njih nas bodo na nogah na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani držale še skupine Divje rože, Ram Session, Red 5 point star in HELP!

ZABAVA
Majske igre 2014 – zabavni program

Več kot očitno na majskih igrah 2014 tudi letos ne bo dolgčas.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*