Medicinska pedikura in zdravje nogPri nas je tovrstna dejavnost še vedno bolj kot ne privatna iniciativa in nima podpore v uradnemu sistemu. Razen obravnave sladkornih bolnikov v diabetičnih dispanzerjih si morajo osebe, ki imajo težave z nogami te storitve urediti samoplačniško. Čeprav imajo sladkorni bolniki zaradi njihove bolezni težave, ki so lahko usodne, so obsojeni na to, da si urejanje nog plačajo sami. Ta njihova težava lahko zaradi nestrokovnega dela pripelje celo do amputacije prstov ali v skrajnem primeru tudi dela stopala ali noge, je to še vedno prepuščeno njim samim. Trda koža, vraščenimi nohti, kurja očesa, otiščanci in kot že napisano tako imenovano diabetično stopalo so težave, ki lahko prizadenejo vsakega od nas. Zardi težav z nogami, je velikokrat odvisno tudi naše splošno počutje. Ker pa so težave takšne, da jih nestrokovna obravnava samo še poslabša, se je potrebno obrniti na strokovno osebo – pedikerja. Ne samo strokovno znanje, tudi primerni prostori, orodje in pa sprotno spremljanje novosti na tem področju je zelo pomembno. Ker je pedikura medicinski postopek, je pogoj za strokovno delo poznavanje medicinskih postopkov. Tudi večina orodja, ki se uporablja izhaja iz medicine in je njihovo vzdrževanje po vsakem posegu pomembno, saj je sterilnost pri medicinski pedikuri in diabetičnem stopalo izrednega pomena. Da bi se izognili morebitnim težavam, je najbolje, da delujemo preventivno in obiščemo ustreznega strokovnjaka, pa čeprav samo zaradi lepotnega pregleda našega stopala.

TezaveTezave

Z novimi dognanji se tudi v pedikuri uporablja vse več in več pripomočkov, ki olajšajo odpravljanje težav. Za vraščene nohte se uporabljajo tako imenovane BS sponke. Sponka se pritrdi na zgornjo površino nohta in uravnava njegovo rast. Tu so še kreme, ki odpravljajo razne težave, kot so vroča ali hladna stopala, utrujene noge in kreme, ki odpravljajo težave pri suhi in razpokani koži.

 TezaveSalon Noga 

Salon obiskuje tudi vse več mladih, ki imajo težave predvsem z vraščenimi nohti, ki so posledica nepravilne obutve. Najmlajša stranka v salon pedikure pa je bil 7 mesečni dojenček, ki bi mu drugače kirurško odstranili noht.

Pedikura 

Kaj še je potrebno vedeti pri negi nog? Sladkorni bolniki si morajo vsakodnevno pregledovati stopala in ob vsaki najmanjši ranici nemudoma obiskati svojega zdravnika. Tisti pa, ki imajo kakršne koli druge težave, je priporočljivo, da so obiski redni, saj so potem tudi posegi manj boleči in se težave odpravijo sorazmerno hitro. Če opazite rdečino okoli nohta, je to morebiten znak vraščanja nohta, ki lahko pripelje do zagnojitve.

Zelo pogosta težava ki jo vidimo v salonih pedikure so bradavice na podplatu. Pogosto jih zamenjajo za otiščance. Bradavic pediker ne odstranjuje, saj je to virusno obolenje in bi se z nestrokovnim posegom lahko zgodilo, da bi bradavice raznesli po stopalu.

Orodje

Tudi obutev ni postranskega pomena. Dobra in kvalitetna obutev je eden od predpogojev, da do težav sploh ne pride. Torej, da se izognete težavam in pedikerja obiščete samo zaradi razvajanje vaših nog, kupujte kvalitetno ortopedsko obutev.

Ne odlašajte z obiskom salona pedikure, saj to že dolgo ni več lepotna muha ampak potreba, ki jo zahteva sodobni način življenja.

 Certifikati 

sterilnost

Pred izbiro pedikerja pa se pozanimajte pri tistih, ki že obiskujejo katerega od salonov, saj vam bodo oni najbolje svetovali. Saj veste: velja da je najboljša reklama zadovoljna stranka, ki se vrača.

IMG_2368

IMG_2369

depilacija

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*