Kaj prinaša moda 2014?

Letošnjo sezono bodo zaznamovala oblačila, ki bodo v slogu štiridesetih oz. sedemdesetih let. Zaradi gospodarske krize, se je tudi moda malo umaknila nazaj v preteklost. V ospredju bomo torej našli mehki pristop oblačil, kar pomeni, da so modni oblikovalci v oblačila vnesli mehkobo in udobnost.

In kakšni so letošnji modeli oblačil ter kakšne modne barve nas čakajo v kolekciji moda 2014?

Prihajajoča moda 2014

Ker bo vse povezano z naravo, bomo lahko izbirali med naravnimi barvami in vzorci, predvsem nepogrešljiv kos oblačil bo v rožnati barvi, zato se prepustite trendu, ki bo vas razvajal od ročno naslikanih do zelo izstopajočih različic.

Moda 2014 za ženske, če si omislite kos oblačila npr. krilo, ki bo potiskano z različnimi barvnimi vzorci, kombinirajte z enobarvnim puloverjem ali majčko. Pri kombiniranju naj bodo čim bolj preprosti modeli, saj ima moda 2014 preprost slog. Popolnoma se prepustite naravi.

V nadaljevanju boste opazile svetla oblačila z veliko volančki ter z dodatki pajčolana in tako bodo dala ženstven občutek. Čipke bodo tudi letos imele posebno mesto, saj se bodo pojavljale v polni vezavi, do potankosti. Velik pomladni oz. poletni hit bo tudi krzno in celo v različnih barvah, ki ga boste lahko vzele kamorkoli s seboj.

Se bo pa posnemanje moškega stila dokončno poslovilo, saj bodo kroji hlač spet široki ter ohlapno padajoči. Moda 2014 nudi tudi precej ne oprijeta dolga krila, saj bodo nepogrešljiva za pomladni trend.

Pastelna barvna paleta pa bo tista, ki bo usmerjala naša oblačila.

Največji trend bo predstavljala sinje modra nato oranžna, koralno rdeča ter barva fuksije. Se bo pa črna barva nekoliko umaknila iz letošnjih trendov, saj je moda 2014 tako vstopila v paleto metalnih barv (zlata, platinasta, srebrna).

  • Ne smemo pa pozabiti, da bo moda 2014 kot barvni trend tudi barva orhideje, ki se preliva med rožnato in vijolično.
  • Kot že rečeno bodo ženska oblačila prepojena z raznoraznimi vzorci, zato so modni oblikovalci vključili tudi umetniška dela (razne poslikave, portreti..).
  • Ker bo torej ženska kolekcija v znamenju narave, bodo tudi živali še vedno nepogrešljiv motiv na oblačilih.
  • Torej čaka nas osvežilna moda 2014 in pomlad s polno novostmi.

Tukaj so še modni dodatki, ki bodo popestrili vašo garderobo in sicer čevlji so tisti, ki napravijo popoln videz vsake ženske. Za to pomlad in poletje bodo nepogrešljivi salonarji v kožni barvi in s tem bodo vizualno podaljšali našo postavo. Če ostanemo pri obuvalih naj omenim še balerinke, ki so po vsej svoji splošnosti zelo nosljive in udobne, tako jih bomo letos lahko opazile še v leopardjem vzorcu. Sledijo sončna očala, ki bodo imela stil raybank. In kakšne naj bodo torbice? Če greste na večerne zabave, vzemite majhno torbico v katero lahko daste samo najnujnejše reči, za dnevne izhode pa uporabite veliko in praktično torbico.

Moda 2014

Moda 2014 ima še en nepogrešljiv ženski modni dodatek, to pa je moški pas, saj s tem lahko napravite kontrast moškega in ženske.

Moška moda 2014, tudi pri vas bodo glavno vlogo imeli cvetlični vzorci, razni potiski ter vpadljiva modra barva. Barvna kolekcija bo temeljila predvsem na zemeljskih barvah. Kot novost letošnje kolekcije je style, ki prihaja iz džungle in sicer boste lahko opazili oprijete usnjene jakne (v rdeči barvi bodo hit sezone), vojaške čevlje ter kravate in vse v potisku rastlin ter živalskih vzorcev.

Moda 2014

Kravate bodo v stilu hrane, saj boste na njih opazili veliko napisanih sporočil o hrani.

Kot zadnja moška kolekcija bo predstavljala težko življenje iz Indije kjer boste lahko opazili lahke kroje ter žive barve. Moda 2014 ima moške kroje predvsem v ženskem stilu, kar pomeni, da je dodanega veliko pajčolana ter preprosti ženski kroji, kot so npr. široka krila.

Modni dodatki za moške, naravni materiali (verižice iz vej bambusa), veliki nahrbtniki, sončna očala ne bodo ostala več črna, ampak bodo stekla tudi obarvana.

Moda 2014 bo torej v znamenju narave in preprostosti, zato jo izkoristite in se prepustite novim trendom, ki prihaja. Zdaj je čas, da razmislite, kaj je tisto kar vam je najbolj všeč in bodite samozavestni v svojih oblačilih, ki jih boste izbrali.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*