Možate ženske ter poženščeni moški

Vsi smo že opazili ta fenomen, ali bolje rečeno dejstvo, da se podoba ter vloga moških in žensk drastično spreminja. Ta transformacija se dogaja na zunanji in notranji ravni saj je opaziti spremembe v modi, vedenjskih vzorcih, miselnih transformacijah in življenskih vlogah. Moški prevzemajo ženske lastnosti, medtem ko se ženske vse bolje počutijo v vlogah, ki so bile tipično moške.

moški odnosi partnerstvo ženske črno belo

Spremembe so se začele, ko so ženske dobile volilno pravico in se začele uveljavljati v ekonomskem svetu ter tako posvečale svoj čas tudi karieri in ne le gospodinjstvu ter materinstvu. Ker je ženska preživela veliko časa v službi se je morala moška vloga v družinskem življenju prilagoditi in s tem so moški počasi začeli delati „ženska“ opravila. S tem se je začela spreminjati miselnost in čustvovanje.

Največji premiki pa so se po mojem skromnem mjenju začeli, ker nas ženske ne potrebujejo več, da bi jih zaščitili. Naj razložim. Jamski moški so svojo ženo udarili po glavi in jo zvlekli v jamo. Tam so skrbeli zanjo, jo ščitili ter ji zagotovili hrano z lovom. Počasi so ženske prilezle z jame in začele z nabiralništvom ter dodale svoj delež k družini vendar so še vedno potrebovale svojega alfa moškega da jih zaščiti pred plenilci in nevarnostmi zunanjega sveta. Sprašujem se, ali ni vsa ta zmedenost pri izražanju spola tudi posledica tega da so danes ženske popolnoma osamosvojene in ne potrebujejo nikogar da bi jih ščitil. Same sebi so zadostne in znajo poskrbeti zase na vseh področjih. Če pogledamo poslovni svet je ženska bolj uspešna in zasede višji položaj  v podjetju če pokaže lastnosti, ki veljajo kot moške. To pomeni, da je tekmovalna, neusmiljena do konkurence, močna in samozavestna. Preden me drage dame napadete, da ste tudi ve takšne na splošno naj samo povem, da se strinjam, vendar so v poslovnem svetu te lastnosti vzete v drugačnem kontekstu ter situaciji.

Če malo razmislim o svoji zvezi in razmislim o zvezah mojih bližnjih in prijateljih pa menim, da ženske še vedno želite in potrebujete alfa samca. Takšnega, ki bo prevzel pobudo pri vsakdanjih stvareh, z vami noro seksal in pokazal vso svojo možatost. Velikokrat mi prijateljice rečejo za kakšnega moškega da je izredno prijeten, prijazen in dobrodušen, ampak da s takšnim moškim ne bi mogle nikoli biti v zvezi. Torej kljub vsemu si še vedno želite biti zaščitene, vendar ne veste pred čim.

Pred kratkim sem ravno na tej strani prebral zgodbo ženske, ki je bila posiljena s strani maserja, vendar pa potem iz nekega razloga postala celo njegova ljubica. Ženske še vedno v življenju najbolj hrepenite po drami in kot sem že omenil po možatem moškem. Gospodična, katero naj bi maser posilil je tipičen primer. Pri prvi masaži je izredno naivno mislila, da mu je prst „po pomoti ušel“ v njeno vagino. Drage dame, naj vam povem, da to ni možno. Maser je dobro vedel kaj počne. Ko se ji je še naprej dobrikal pa bi ji bilo lahko jasno, da ne naklepa nič dobrega, saj je bil poročen, nedavni incident s prstom pa bi ji tudi lahko dal vedeti s kom ima opravka. Spet izredno naivno ali zaradi želje po drami in alfa samcu je privolila v ponovno masažo. Tukaj sem dobesedno ostal brez besed. Nekatere ženske imajo prav tarčo na sredi čela, saj s svojim obnašanjem dopustijo da pride do takšnih nepotrebnih primerov. Največji šok pa sem doživel, ko je po domnevnem posilstvu, ki ga seveda ni prijavila policiji ali drugim oblastem, hodila z njim na zmenke. Nisem mogel verjeti, da je kakšna ženska sposobna takšne neumnosti. Bil sem naravnost osupel nad neracionalnostjo obeh vpletenih. Da se razume, oba se mi zdita zrela za pomoč kakšnega terapevta, ki bi prišel do dna tem nebulozam.

Ženske in moški smo iz popolnoma različnih planetov in zakoreninjeni vzorci, ki so se še do pred kratkim zdeli tradicionalni se razblinjajo. V ospredju ter glavni razlog za razpad nekaterih vrednot so zagotovo družabna omrežja, ki narekujejo kako naj bi se počutil, kako naj bi se obnašal, oblačil, kaj naj bi jedel, katere destinacije so primerne za dopust, kako naj bi izgledalo idealno partnerstvo … Od poplave informacij, sodobnega narcisoizma in hitro spreminjajočih razmer smo očitno izgubili tudi kompas za osnovna načela kaj je prav in kaj narobe. Pozabili smo nase in samospoštovanje. Tudi v zgoraj opisanem primeru posiljene gospodične opažam destruktivno vedenje, za katerega je zagotovo razlog tudi sodobna družba, ki kmalu več ne bo vedela kdo je moški, kdo je ženska in predvsem, kdo smo sami.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*