Mu ne pomenim dovolj?Pozdravljeni. Sem mamica dvema fantkoma, stara 34 let. Z njunim očetom ne živimo skupaj. Pred časom sem spoznala fanta. Star je 28 let in živiva več kot 100 km narazen. K meni prihaja med vikendi in takrat se imava zelo lepo. Ujemava se na vseh področjih. Problem je nastal zato, ker bi jaz rada naredila korak naprej in zaživela z njim, pa je njegov “izgovor”, da ne more pustiti službe v svojem kraju. Pravi, da me ima rad, sprejel je moja fantka, ogromno mu pomenim, a pravi, da je samo v tej službi srečen in zadovoljen.

partnerski odnos samohranilka

Ne verjame, da še obstaja služba, kjer mu bo tako vse ustrezalo. Ne vem kaj naj storim. Nikakor ga ne želim izgubiti, biti z njim samo ob vikendih mi pa tudi ne ustreza. Pripravljena sem zaživeti z njim. Je njegova služba samo izgovor in mu ustreza samo druženje ob vikendih? Mu ne pomenim dovolj? Poraja se mi tisoče vprašanj… Zelo vesela bom vašega mnenja o mojem problemu. Hvala že vnaprej.

Spoštovana, noro je, koliko strahu lahko prebuja tak odnos, toliko ene negotovosti in previdnosti. Ne da se živeti dalje in v polnosti graditi partnerstva, a živeti brez tega odnosa, se tudi zdi nepredstavljivo. Ne vem, s kakšnimi strahovi se ubada vaš parter, ampak to bi bilo dobro vedeti. Ali ima tudi on že za sabo kakšno izkušnjo, v kateri se je podredil in izgubil sebe, svoje veselje? Ali ima mogoče za sabo izkušnjo, da je preveč bližine lahko strašljivo? Ali pa ima za sabo izkušnjo, da ženske vedno želijo še več in da nikoli niso zadovoljne in da on nikakor ne more dati dovolj. Mogoče se celo boji, da on ni dovolj, da ne bo zmogel v polnosti sprejeti odgovornosti, ki mu jo prinaša ta veza. Tukaj lahko bolj ugibam, kot pa karkoli trdim. Predvsem se mi zdi pomembno, da se pogovarjata o strahu in o tem, kaj za vaju pomeni skupno življenje. Pomembno se mi tudi zdi, da partnerstvo prenese vse te dileme in strahove in da se lahko zbližata v teh vprašanjih…ali sem mu/ji dovolj? To se namreč sprašujete tudi vi, kot ste navedla v vprašanju. Ni pa to niti edina dilema, s katero se spopadate. V taki negotovosti se ne da uživati, niti predati vezi, ki si jo želite, saj ni neke osnovne varnosti in zagotovila, da bo veza sploh ostala. Kako se torej sprostiti in predati, ko pa ni varnosti?

Poleg tega ne vem niti tega, koliko časa se že dobivata in mogoče je le še malo prekmalu za skupno življenje. Seveda kot mama razmišljate vi veliko bolj preudarno in kot vidim ste tudi starejša. V vezo vstopate z drugačnimi pričakovanji, kot pa on. Vas pa absolutno podpiram v tem, da si postavita jasne okvirje, kam pelje ta odnos in da se že sedaj začneta pogovarjati o vsem tem, kar čutita. 

Imate tudi vi težave na področju partnerskih odnosov in ne veste kako naprej? 
 
Uni. dipl. socialna delavka Eva Erpič, ki se je specializirala na področju psihoterapije, brezplačno pomaga rešiti vašo težavo. Kliknite na https://www.preberite.si/imate-tezave-v-partnerskih-odnosih/ in ji opišite svojo težavo.
 
Eva Erpič je tudi predsednica društva Človeška toplina.

En komentar

  1. Reikimojster

    Kaj pa če bi se TI preselila k njemu?

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*