Najboljši vratar Samir Handanovič

HandanovicSamir Handanovič je trenutno eden najboljših vratarjev v Evropi, če ne celo na svetu. Trenutno brani pri milanskemu Inter-ju, kjer je zelo dobro zapisan tako pri soigralcih, trenerju, kot tudi pri navijačih in novinarjih. V sezoni 2010/11 v italijanski Serii A je obranil kar 6 enajstmetrovk in tako izenačil rekord iz sezone v letih 1948/49.

Samir Handanovič je svojo kariero začel v Slovanu, kasneje pa je odšel v Domžale, kjer je preživel dve sezoni. Poleti leta 2004 ga je kupil klub Udinese iz Italije, ko je bil star le 20 let. Takrat so ga posojali različnim klubom, kot so Treviso, Lazio in Rimini. Leta 2007 se je Samir Handanovič vrnil nazaj v Udinese in podpisal takratno pogodbo, ki ga je vezala na klub do 30. junija 2012. Pri tem klubu je tudi maja leta 2011 obranil enajstmetrovko in tako postavil rekord šest obramb tisto sezono. Avgusta 2011 je podpisal tudi novo pet-letno pogodbo.

 4. julija 2012 pa je menedžer kluba Udinese, Gino Pozzo, potrdil, da bo Samir Handanovič prestopil k milanskemu Inter-ju. Inter je moral za njega odšteti kar 11 milijonov evrov. Nakup je bil vreden vsakega evra. V klubu je izredno cenjen. Cenijo pa ga tudi novinarji, ki mu z razlogom dajejo zelo visoke ocene in ga ocenjujejo tudi za enega izmed najboljših vratarjev na celem svetu.

Samir Handanovič brani pa tudi za slovensko reprezentanco – že kar 60 krat je nastopil. Tukaj je začel 17. novembra 2004 v tekmi proti Slovaški. Zaigral je pa tudi na svetovnem prvenstvu leta 2010, ko se je slovenska reprezentanca le-tja uvrstila.

Samir Handanovič izhaja iz Bosne. Že dolgo časa je v razmerju z Zojo Trobec, ki je bivša navijačica košarkarskega kluba Union Olimpija, s katero imata tudi sina Alena, ki se je rodil 19. januarja 2011. Z Zojo sta se poročila maja 2012.

Komentarji so zaprti