Najprej me je posilil, potem sem bila njegova ljubica!

Verjetno ste se že kdaj prepustili spretnim rokam maserja in uživali, ko vam je z roko drsel po vašem napetem telesu! Zgodba pri meni je bila drugačna. Še vedno imam pred očmi tisti popoldan, ko se je zgodilo samo posilstvo.

spolna zloraba

Ko sem bila stara približno 19 let sem se preselila v Ljubljano in začela delati v športnem centru v lokalu. V sklopu tega centra so bile na voljo tudi masaže. Lastnik masažnega salona je prihajal vsak dan na kavico in cigaret. Bil je prijazen, šarmanten, vsi delavci v centru so ga imeli radi. Tudi meni je bil simpatičen, saj je bil vedno prijazen in mi naklonil kakšen kompliment. Vedno, ko je prišel me je vabil na masažo ampak sem ga odklonila. Potem me je nekega dne močno bolela glava. Spet pride, me vpraša po počutju, povem mu, da me boli glava. Ponudi mi masažo. Tokrat privolim in se dogovoriva, da pridem po službi.

Prvič nisva bila sama, vzporedno je masirala tudi njegova žena. Slečem se do spodnjega perila, predlaga da se slečem cela, da bo njemu lažje…ok, ga ubogam. Začne me masirat, na začetku nič nenavadnega, ko pa se je spustil nižje, je šel z roko čez moje spolovilo in narahlo prst porinil v vagino. Vse se je zgodilo tako hitro, da sem se tolažila s tem, da je bilo verjetno po »nesreči«. Ko je končal sem se stuširala in odšla domov. Glavobol je popustil.

Po masaži je svojo prijaznost in šarmantnost še povečal. Zelo je bil prijazen, mi laskal, govoril kako sem lepa. Mi je prijalo? Seveda mi je! Tokrat je bilo prvič, da je bil nekdo prijazen do mene.

Nekega dne me je ponovno povabil na masažo. Spet sem privolila. Tokrat sva bila sama. Slečem se, se uležem na mizo. Začel me je masirat in po nekem določenem času sem začutila ob strani njegov penis. Spet sem sama sebe prepričevala, da si domišljam. Ko je opazil, da se ne premaknem je nadaljeval. Svoj penis je vedno bolj močno pritiskal ob stran mojega telesa. Ni mi bilo všeč, hotela sem zbežati pa nisem mogla. Moje telo je zablokiralo. Solze so začele liti po mojem licu…ni odnehal, nadaljeval je. Moje telo je okamenelo! Ulegel se je name, ko se je vzburil dovolj je svoj penis porinil v mojo vagino…samo ležala sem…nisem se mogla premakniti…ko je končal se mi je nasmehnil in me vprašal zakaj jokam…bila sem tiho…to si je po svoje razlagal.

Sem zlorabo prijavila? Nisem! Tega dogodka takrat nisem dojemala kot zlorabo…verjetno zaradi svoje preteklosti…imela sem občutek, da sem sama kriva, da se je to zgodilo.

Po tem dogodku je bil do mene še posebno pozoren, vabil me je ven, skupaj sva začela hodit v Kazino, na zmenke…ker je bil z mano prijazen sem preprosto čutila, da je prav, da sem z njim. Telo se je zaščitilo po svoje. Postala sem njegova ljubica. Čeprav je njegova žena prihajala k meni na kavo, nisem imela slabe vesti. Ves sram, krivdo, strah, jezo sem potlačila globoko v svojo notranjost.

Sem pa začela doživljat napade tesnobe, anksioznosti, panične napade. Velikokrat sem čutila ogromno neke bolečine pa sploh vedela nisem od kod je prišla.

Ko sem bila stara 24 let sem začela s študijem Teologije. Pri predmetu Psihologija sem prvič določene stvari ponotranjila. Začela prepoznavati družinske vzorce. Že kot najstnica sem se predajala moškim, nisem znala reči ne. Vsak vikend sem bila intimna z drugim moškim. V vasi kjer sem živela, sem veljala za kurbo, ki rada da. Po prihodu v Ljubljano sem s tem sicer prenehala ampak sem nadaljevala z drugo obliko zlorabe do sebe. Preprosto nisem znala drugače. Niti malo nisem bila v stiku s svojim telesom.

Bolj, ko se je študij bližal h koncu, bolj se je to spreminjalo… Svoje telo sem vedno bolj čutila…začela sem dobivati tudi slike iz otroštva, iz katerih lahko razberem in začutim, da se je že takrat dogajala  spolna zloraba. Ker moje telo takrat ne bi preživelo, sem vse spomine, vso bolečino in negativna čustva zakopala v sebi.

Sama sebe sem dolga leta prepričevala, da si domišljam, ampak če bi si res samo domišljala potem moja bolečina ob teh slikah, ne bi bila tako močna…

Afero z njim sem prekinila takoj, ko sem bila zmožna začutit svoje telo, se je pa bolečina, tesnoba in anksioznost tako povečala, da sem začela razmišljati o samomoru, zato sem se odločila, da grem na terapijo. Takrat sem prvič v svojem življenju spregovorila o tem kako se počutim in bila dejansko tudi slišana. Priznala sem si tudi, da sem bila takrat med masažo zlorabljena, posiljena…čeprav sem se  spustila z njim v afero, to ne opravičuje tega kar mi je naredil.

Kasneje sem slišala, da ga je ena ženska prijavila zaradi spolnega nadlegovanja.  Želela sem tudi sama dati prijavo ampak je nisem, bila sem prepričana, da mi ne bodo verjeli, navsezadnje sem bila njegova ljubica.

Preberite si tudi ostale moje prispevke ter intervju:

Spolna zloraba nas zaznamuje, vendar nam daje možnost osebne rasti!, ki si ga lahko prebereš na https://www.preberite.si/spolna-zloraba-nas-zaznamuje-vendar-nam-daje-moznost-osebne-rasti/ 

Kakšne posledice pusti spolna zloraba na https://www.preberite.si/kaksne-posledice-pusti-spolna-zloraba/ 

4 komentarji

 1. Namest matematike bi se lohk vosnovni soli ucili druzbebega obnasanja, delo na sebi…

  Pa se taki dogodki nebi dogajali…
  Z puncine strani in maserja..

 2. branko škof

  Zakaj ga ne prijavite? Lažje vam bo..

 3. Klavdija Herga

  Se strinjam. V šolah se premalo govori o teh stvareh. Prijavim ne, ker tako čutim. Ne verjamem, da bi kaj spremenilo. Sama sem to izkušnjo predelala.

  • Mogoče ste sama to izkušnjo predelala …ampak vseeno, če veste kakšen je, je vaša skoraj da dolžnost predvsem pa odgovornost, da preprečite morebitno nadaljno zlorabo, ki jo lahko povzroči drugim mladim dekletom, ki se ne znajo postavit zase in so morda v podobni koži kot ste bila vi takrat….spolno nasilje in zloraba se dogajata vsekakor tudi zato, ker ženske to dopuščamo in ne odreagiramo bolj ostro ter zaustavimo tovrstne pohotneže, ki si dovolijo vse ravno zaradi tega, ker jih nikoli nihče ne kaznuje in ker ženske vselej prevelikokrat molčijo. Prijava je najmanj kar bi bilo odgovorno da naredite…morda na ta način opogumite tudi druge ženske, da spregovorijo o tem in začnejo s procesom celjenja….verjamem pa da zaradi občutkov, krivde, sramu in tega da vam nihče nebi verjel ne želite čez proces izpostavljanja…ampak vsaka slaba izkušnja nam da možnost da rastemo in na svoji poti morda tudi drugim pomagamo…no pa vse dobro vam želim.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*