Naravne barve za lase ohranijo vaše zdravje in lepoto

Že kar nekaj časa je znano, da barve za lase, ki so dostopne na trgovskih policah in v frizerskih salonih, škodujejo zdravju. Vsak dan smo bolj ozaveščeni o vplivih, ki jih imajo kemikalije tako na okolje kot tudi na zdravje. Škodljivih vplivov se zavedamo tudi pri barvanju las. Vse več žensk, pa tudi moških, že prisega na naravne barve za lase.

Naravne barve za lase

Trajno obstojne barve namreč z beljenjem las odstranijo njihov naraven pigment, barva, oziroma kemikalije v barvah, pa potem prodrejo v las in ga tako uničijo. Te škodljive snovi pa ne vplivajo samo na uničenje las, ampak tudi na naše splošno počutje ter zdravje. Znanstveniki so dokazali povezavo med barvanjem las ter rakom mehurja. Opozarjajo tudi na povečano tveganje pri zelo pogosti uporabe barve za lase. Ženskam je med nosečnostjo odsvetovano barvanje las ravno zaradi škodljivih vplivov na plod. Zdravniki nosečnicam tako svetujejo, da se odločijo za naravne barve za lase, saj ne predstavljajo tveganja za zdravje. Prav tako takšne izdelke priporočajo osebam, ki so po prestali kemoterapiji ostali brez las in želijo po obnovi lasišča lase pobarvati.

Naravne barve las

Na trgu je že ogromno ponudnikov, ki ponujajo barve brez vsebnosti škodljivih stvari, vendar je potrebno biti pozoren na deklaracijo. Naravne barve za lase ponavadi bazirajo na kani. Te barve ne prodrejo v sam las in ga uničujejo, ampak se samo ovijejo okoli lasu in mu dodajo barvni pigment. To je tudi razlog, da se naravne barve za lase dosti hitreje izperejo kot trajno obstojne in je zato potrebno bolj pogosto barvanje las. Te barve pa zaradi vsebnosti kane lase tudi bolj izsušijo in moramo pri vsakem pranju uporabiti kvaliteten balzam za lase. Naravne barve za lase pa si lahko pripravimo tudi sami doma in smo lahko sto odstotno prepričani v izdelek. Nekaj sestavin imamo skoraj vedno na voljo doma, po ostale pa se odpravimo v trgovino.

Naravne barve

Barvanje s kano je zelo podobno barvanju s trajno obstojnimi barvami. Zmes naredimo iz prahu kane, vode ter limoninega soka. Pustimo jo počivati čez noč na sobni temperaturi in si jo naslednji dan vtremo v lase. Po dobri uri lase speremo in umijemo s šamponom ter balzamom. Doma narejene naravne barve za lase lahko uporabimo tudi za prekrivanje sivih las ali posvetlitev. Da dobimo različne odtenke barv uporabljamo samo naravne sestavine. Rjava barva nastane iz listov žajblja, katerega prevremo in mu dodamo jabolčni kis. To zmes nanesemo na lase. Če želimo lase le malo posvetliti, uporabimo mešanico vode ter limoninega kisa. Posvetlitev dosežemo tudi če v lase vtremo prevrete kamilične cvetove skupaj z jabolčnim kisom. Sive lase prekrijemo z mešanico iz žajblja in rožmarina. Vremo ju v vodi približno pol ure in nato pustimo nekaj časa stati na sobni temperaturi. Po nanosu na lase počakamo da se mešanica posuši in nato izperemo s šamponom ter balzamom. Naravne barve za lase so super alternativa barvam za lase, ki vsebujejo kemikalije. Primerne so za oba spola, nimajo škodljivih vplivov na zdravje in jih tako lahko uporabljamo brez skrbi. Če jih naredimo sami doma, so pa tudi cenovno ugodna rešitev.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*