Ni tvoja zasluga njen orgazem!

Obožujem spolnost. Obožujem užitek, sprostitev, kratek stik ob vrhuncu in odklop od realnosti. Za tistih nekaj sekund je vredno živeti in tistega, ki me bo pripeljal do najbolj božansko, orgazmičnega vrhunca, bom vzela za moža.Vsaj tako si moški misli, o skrivnostni ženski naravi. Verjame, da se njegova odličnost meri, glede na to, kako dobro jo zna pripeljati do vrhunca. Misli si, da ga zagotovo ne bo pozabila, če ji bo ponudil nekaj nepozabnih izkušenj v postelji, a resnica ni tako preprosta. orgazem spolnost užitek

Zagotovo ne bomo pozabile lepih doživetij, a za nas je bolj kot vaše tehnično znanje in odličen vrhunec, pomembna vaša nežnost, odnos z nami, dejanja, ki ste jih naredili čez dan in malenkosti, kjer smo čutile, da vam je mar za nas. Narava nas je naredila različne, pa ne samo po izgledu, pač pa tudi po naših občutkih, potrebah, željah, stopnji aktivnosti in čustvenosti. Vse to z razlogom, da se dopolnjujemo, da lahko skupaj ustvarimo več, a v vseh letih, ko naši predniki niso govorili o odnosih in spolnosti, smo izgubili ogromno sledi o tem, kaj je sploh še pomembno in kako naše razlike bogatijo naša partnerstva, ne pa jih uničujejo. Tako se tudi pri spolnosti dogaja, da si moški želi uspeha, da si želi potrditve in občutka, da je zanjo neponovljiv.

Mnogi se potrudijo s tehnikami, menjavanjem položajev, s prilagajanjem in iskanjem te nepredvidljive točke G, ki je seveda pri vsaki ženski drugje. Kot da ne bi že brez tega bilo težko zadovoljiti ženskih zahtev. In ves ta pritisk, da bi moški bil odličen, da bi jo pripeljal do tistih nebes, da bi odkril njeno točko G, kot je Krištof Columb odkril Ameriko, lahko njega pripelje do skrajnosti, v kateri se izgubi erekcija, poželenje ali pa prihaja do prehitrega izliva. Moški se pod tem pritiskom ne bo ustavil, ampak potrudil še bolj, si želel, da bi se naučil večje samokontrole, da bi se lahko bolj obvladal, da bi znal še več tehnik, vse v želji, da bi jo zadovoljil in da si s tem pridobil potrditev in samozaupanje.

Prava borba se dogaja pri spolnosti, potem pa na vrh tega dodajmo še odnos, službene pritiske, finančne skrbi, rojstvo otrok ter premalo časa za pogovor. Začnejo se prebujati stari občutki nepomembnosti, odrinjenosti, odvečnosti, občutek, da živimo skupaj iz navade in spolnost postane rutina, do katere njej velikokrat niti ni. Pa ne da si želim biti stereotipna, včasih se pri moških izgubi poželenje ali pa za svoje potrebe poskrbijo drugje. Kar bi nas morali naučiti v šoli je zagotovo to, kako izgledajo naši odnosi in kaj so naši odnosi za spolnost. Če bi želela malo pretiravati, bi rekla, da mi povejte kako seksate in povem vam, kakšne odnose imate in kako srečni ste.

Dragi gospodje vaša naloga ni, da spoznate vse tehnike tega sveta in pridete v posteljo na končni izpit, kjer se bo vaše znanje bohotilo v njenih vzdihljajih. Predvsem pa njen orgazem ni vaša odgovornost! In tudi ženske si včasih želimo, da bi bile v postelji nepozabne, da bi vam ustregle, a dejstvo je, da tudi me nismo odgovorne za vaš orgazem. Moška samozavest ni v njenih orgazmih in ženske, moška ljubezen se ne meri glede na to, kolikokrat si želi z vami spolnosti. Vsi smo odgovorni za svoj užitek vedno in povsod. Za uživanje v spalnici (ali izven nje) je potrebno najprej urediti vajin odnos! Vsak zase in skupaj bi bil moto, ki bi danes lahko pognal naprej naše (spolne) odnose.

Naj ne bo spolnost samo v naših mislih in v samoti samoraziskovanja, naj ne bo samo tehnika in tiste pol ure akta, dajmo jo živeti v vsej razsežnosti, dajmo začutit, kako sram vpliva na nas, kako strah deluje na odnos, kako želja po pripadnosti in občudovanju vodi naše hlinjene vzdihljaje. Naj bo spolnost vsakokrat novo doživetje, nekaj kar nas napolni, nas preplavi, osreči.

V Februarju bomo izbrali par, ki bo dobil brezplačno terapijo, zato spremljajte naše društvo Človeška toplina, da ne zgrešite razpisa! www.cloveska-toplina.com ali fb: Odnosi in spolnost. Najdete nas tudi na Društvo Človeška toplina, Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana

Se srečujete s težavami v partnerskih odnosih? Na strani https://www.preberite.si/imate-tezave-v-partnerskih-odnosih/ lahko preko obrazca Evi Erpič, ki je avtorica tega članka in je specializirana psihoterapevtka ter predsednica društva Človeška toplina, zastavite vprašanje, na katerega bo odgovorila v kratkem času. Zagotovljena je stoodstotna anonimnost; lahko objavite samo ime, lahko pa ga tudi skrijemo, da zagotovimo visoko raven anonimnosti.

3 komentarji

 1. Tatjana Brumec

  Super clanek, ki bi ga naj prebral vsak….delila dalje. Hvala ?

 2. dober naslov in dosti praznega bluzenja
  če enkrat nategneš bralca, to ne pomeni, da bo postal kupec – čeprav o tem bluzijo balkanski marketinški guruji
  drugič ne grem več na led – lepo se imejte

 3. … ene tako, druge pa … Če nimaš erekcije 4 ure in toliko ne zmoreš seksati in če nimaš vsaj 23 cm, mi ne hodi blizu ….
  Potem pa si toplino in nežnost in pomivanje posode lahko samo nekam vtakneš .
  🙂

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*