Overjam International Reggae Festival 2014 – TolminNa sotočju Tolminke in Soče v Tolminu se bo od 13.  do 16. avgusta 2014 odvil drugi Overjam International Reggae Festival. Tako se za vse ljubitelje reggae-ja tudi letos obeta pravi pravcati festival, ki ga lahko po kakovosti primerjamo z drugimi festivali po Evropi. Nihče pa ga ne preseže po lepoti lokacije, saj se bo tako kot prejšnje leto odvijal v osrčju narave, kjer se združita prelepi reki Soča in Tolminka. Ljubitelji reggae-ja seveda to prelepo prizorišče že poznajo iz preteklih let, ko se je tu odvijal Soča reggae Riversplash festival, ki pa se je nazadnje imel zgoditi leta 2010. Vmes je bilo zatišje  do lanskega leta, ko je vrata v reggae-ski raj znova odprl festival v organizaciji Overjam International Reggae Festival. Lanska izvedba festivala je dosegla, lahko bi rekli presegla, pričakovanja tako glede organizacije kot števila obiskovalcev. Za festival Overjam International Reggae Festival v Tolminu je značilno, da se odvija na stičišču treh držav in zato organizatorji poudarjajo predvsem pomen povezovanja, miru in združevanja raznolikosti. Seveda poleg dobre glasbe v objemu narave.

Sprostitev v Soči ob ritmih reggae-ja
Sprostitev v Soči ob ritmih reggae-ja

 

PRED PARTY ZA UVOD V FESTIVAL

Overjam International Reggae Festival se bo pričel s ‘predpartijem’ večer pred uradno otvoritvijo festivala, to je 12. 08. 2014, ki bo na veselje mnogih BREZPLAČEN. Ritme na predvečer festivala bodo na Sotočju zibali: Krastafari, DJ Pete Roots, Skavillage + IVIV, Blazing Tiger, Soul Jah Rebel Crew, Papastuff, Total Destrucrion, Freedom Fighters, Pulap reggae Station, Boommarang, Riders Tribe.

PROGRAM

Nastopali bodo številni uveljavljeni in malo manj uveljavljeni a zato nič manj kakovostni izvajalci reggae-ja iz vseh koncev sveta. Iz Jamajke prihajajo Chronixx, Luciano, iz Francije družbenokritični izvajalci Dub Inc, iz sosednje Belgije prihaja DJ Rakka, kot najmočnejše predstavnike soundclasha bomo videli nemški Supersonic Sound, manjkali ne bodo niti angleški The Skint in ‘jamajške reggae grammije’ Zion Train … Širši publiki je verjetno najbolj znano ime Shaggy, ki se bo predstavil v četrtek, kdo vse še bo nastopa, pa si oglejte v programu spodaj. 

SREDA, 13 AVGUST
Ob 19h – Rootical Foundation
Ob 20h in pol – Brain Holidays
Ob 22h in pol – DUB INC.
Ob pol 1h – CHRONIXX
ČETRTEK, 14 AVGUST
Ob 19h – Raggalution
Ob 20h in pol – Patois Brothers
Ob 22h – Rebel Elements (showcase)
Ob 22h in pol – TRAIN TO ROOTS
Ob pol 1h – SHAGGY
PETEK, 15 AVGUST
Ob 20h in pol – META & THE CORNERSTONES
Ob 22h in 15 – THE SKINTS
Ob 23h in 45 – SHANTI POWA ORCHESTRA
Ob pol 1h – LUCIANO
SOBOTA, 16 AVGUST
Ob 19h – MACI’S MOBILE
Ob 20h  – MEDIAL BANANA
Ob 21h – WAILING TREES
Ob 22h in pol – MACKA B
Ob pol 1h – ZION TRAIN

VSTOPNICE in PARKIRANJE JEKLENIH KONJIČKOV
Vstopnico bo možno kupiti od 10. ure dopoldne in do 2. ure zjutraj. Starši bodo veseli podatka, da imajo otroci do 12. leta prost vstop. Malo manj pa bodo veseli mlajši najstniki, saj lahko le ti do svojega 16. leta na festival vstopijo le v spremstvu staršev ali zakonitega skrbnika. Poleg tega bodo sanitarije in tuši prilagojeni tudi za invalide, na festival pa lahko brezplačno pripeljejo svojega spremljevalca (z uradnim medicinskim dokazilom).

CENA VSTOPNIC

 • Do 10. avgusta je cena za vse dni 89,00 EUR. Po tem datumu pa 99, 00 EUR.
 • Enodnevna vstopnica v preprodaji znaša 25,00 EUR, na samem prizorišču 29,00 EUR.
 • Organizatorji ponujajo tudi karte za vikend paket (petek, sobota), ki stanejo v predprodaji 48,00 EUR, na samem prizorišču pa 51,00 EUR.

PARKIRANJE JEKLENIH KONJIČKOV

 • Na voljo bo parkirišče na polju, kjer se bodo prodajale tudi karte. Parkirišče bo plačljivo in sicer 3,00 EUR na dan, ali pa 10,00 EUR za celoten čas festivala.
 • Organiziran je kamp prostor za avtodome. Parkirnina za le te je 10,00 EUR na dan ter 30,00 EUR za celoten čas festivala. 
 • Jekleni konjički v kampu niso dovoljeni, dovoljeni pa so avtodomi.

DOGAJANJE NA FESTIVALSKEM PRIZORIŠČU
Na festivalskem prizorišču se bo dogajalo vseh 24 ur. Ob vstopu na prizorišče bodo zaradi varnosti vseh varnostniki pregledali vsakega obiskovalca (vnos alkohola ni dovoljen). Pregled veljavnosti vstopnic bo na vsakih 26 ur in sicer ob 12 uri check-in ter ob 14 uri naslednji dan check-out.
Čez dan se bodo odvijale razne migalne delavnice, kot so joga, pilates, Capoeira, Junggling ter ustvarjalne delavnice Hairstyling, Dreamcatcher in še kaj se bo našlo.
Svoje dejavnosti bo predstavilo več društev:

 • društvo Nigerijcev v Sloveniji, v četrtek 13. 08. 2014
 • Greenpeace Slovenija, v petek 15. 08. 2014
 • Zavod Global Slovenija, v soboto 16. 08. 2014

DOGAJANJE V KAMPU
Šotorjenje v kampu je brezplačno. Jekleni konjički v kampu niso dovoljeni, dovoljeni pa so avtodomi. Še posebej velja opozorilo, da je uporaba odprtega ognja prepovedana, saj območje festivala leži v Triglavskem narodnem parku, kjer kurjenje ni dovoljeno v nobeni obliki (sveče, žar na oglju ali plinu, bakle, kres …). Dobra novica je, da bo v kampu poskrbljeno za pitno vodo.

OTROCI in HIŠNI LJUBLJENČKI
Letos bo prvič poskrbljeno tudi za najmlajše in sicer v okviru projekta Overjam 4 Kidz. V varstvu izkušenih animatorjev ali pedagogov bodo lahko gledali risanke s pozitivnimi sporočili, plesali, peli in ustvarjali na vse načine skupaj z ostalimi otroci ali/in starši. Za otroke bo poskrbljeno vsak dan od 9 -12 ure dopoldne in potem popoldne od 16 – 18 ure.
Hišnim ljubljenčkom (psi, mačke, miši …) ni dovoljen vstop na festivalsko prizorišče. Psi so v kampu dovoljeni, ampak za njihov ljubi mir je to odsvetovano. Če ne gre drugače, pa mora pes v vsakem primeru nositi okoli vratu telefonsko številko lastnika in biti na vrvici.

PROMETNE POVEZAVE
VLAK
Najbližja železniška postaja se nahaja na Mostu na Soči, ki je od Tolmina oddaljen 5 kilometrov. Urejena bo možnost prevoza od Mosta na Soči na festival s taksijem (kombi, mini bus).
AVTOBUS
Avtobusi vozijo iz smeri Nove Gorice in Ljubljane.

 

En komentar

 1. No zdej ko sem že na vaši sliki mi vsaj lahko zrihtate karto za vikend?
  Lp
  Andrej

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*