Partner ne najde smisla življenjaVprašanje: Pozdravljeni. Moj partner, s katerim sva skupaj že 4 leta, ne najde smisla življenja. Star je 37 let. Ko ga vprašam kaj si želi reče “ne vem”. Ko ga vprašam kaj bi z veseljem delal, s čim bi se ukvarjal, je vedno odgovor ne vem. Živi iz dneva v dan brez ciljev, brez prihodnosti. Ne vem kako naj ga usmerim na pravo pot. Vidim, da se mu vse zdi nesmiselno. Prosim za kak nasvet. Hvala.
 
partnerski odnosi življenje ljubezen
 
Na vprašanje je odgovorila Eva Erpič, uni. dipl. socialna delavka, ki se je specializirala na področju psihoterapije in je predsednica društva Človeška toplina. Če se tudi vam porajajo kakšna vprašanja, ji ga lahko zastavite tukaj
Kdo ob tej nemoči bolj trpi? Je slišati, da je vam mučno doživljati ta njegov “nesmisel” in da bi si mu želela pomagati. In vem kako grozno vam mora v resnici biti in verjetno ga zelo pogrešate. Njega, njegovo živahnost, ideje, aktivnost, njega v celoti. Kar je v takih odnosih najbolj kruto, je spoznanje, da se vsak spreminja zase in takrat, ko se on to odloči. Dokler se oseba ne odloči za spremembo, lahko mi ob tej osebi porabimo še toliko energije, pa ne bo nič kaj dosti drugače. Zato si lahko veliko odgovorite na vaše vprašanje, kar sami, če si priznate, če si on sploh želi spremembe ali ne? Kaj se mu dogaja, da je tako izgubil voljo ali je tako že od nekdaj? Verjamem, da je bilo v zaljubljenosti, torej ko vas je spoznal, nekoliko boljše, ampak ali ste ga vprašala, če ni on pač takšen in je to njegov način življenja? Ali je to depresija? Ali se je pojavila v zadnjem obdobju, je doživel kakšne izgube, kako se srečuje s svojim notranjim svetom? 
Najboljši nasvet, ki ga vam lahko dam je, da poskušate spustiti odgovornost za njegovo počutje. Vem, res vem, kako njegova slaba volja vpliva tudi na vas, ampak ni treba, da je tako. Lahko mu poveste, da ste mu na voljo za pomoč in podporo, ko se bo odločil za spremembo, do takrat pa morate tudi vi živeti.  
Srečno!
 
Imate tudi vi težave na področju partnerskih odnosov in ne veste kako naprej? 
 
Uni. dipl. socialna delavka Eva Erpič, ki se je specializirala na področju psihoterapije, brezplačno pomaga rešiti vašo težavo. Kliknite na https://www.preberite.si/imate-tezave-v-partnerskih-odnosih/ in ji opišite svojo težavo.
 
Eva Erpič je tudi predsednica društva Človeška toplina.

En komentar

  1. Pozdravljena. Tudi jaz sem v svojem odnosu dajal popolnima enake odgovore kot tvoj partner. Mogoče ti lahko pomagam dojeti, kaj se z njim dogaja – ob predpostavki, da smo ljudje različni in za njega veljajo drugačne predpostavke kot zame. Če želiš slišati mojo zgodbo, se oglasi.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*