Pivo in cvetje 2014 – najstarejši turistični dogodekLetos je tiskovna konferenca za Pivo in cvetje 2014, potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani, kjer je imel govor tudi g. Mitja Rotovnik – generalni direktor Cankarjevega doma, g. Matej Oset – prvi mož Pivovarne Laško, g. Urban Centa – programski direktor in ga. Darinka Pavlič Kamien – vodja službe za odnose z javnostjo.

pivo-in-cvetje-2014
Pivo in cvetje 2014

Da je konferenca za Pivo in cvetje 2014, potekala v Cankarjevem Domu, ni bilo presenečenje, saj je Pivovarna Laško najstarejši pokrovitelj Cankarjevega Doma in skupaj že sodelujejo od leta 1992.
Organizatorji so nam predstavili prve orise letošnjega festivala Pivo in cvetje 2014.

Med največje in najstarejše turistične dogodke v Sloveniji štejemo tudi Pivo in cvetje 2014, ki pa letos praznuje zlato obletnico oz. petdeseto ponovitev. Letošnji poletni festival Pivo in cvetje 2014, so letos premaknili na sredino julija in sicer od 17.04.2014 do 20.04.2014. Pivo in cvetje 2014 bo letos gostil več kot 50 glasbenih izvajalcev, ki pa bodo nastopali na treh različnih odrih. Program, ki so ga sestavili za letošnje leto Pivo in cvetje 2014, predstavlja edinstven dialog med etnografskimi, tradicionalnimi vsebinami in modernimi multimedijskimi šovi.

Ne glede na to, da se je kvaliteta festivala Pivo in cvetje 2014 z leti samo povečala, so se organizatorji odločili, da bo dogajanje v Laškem, še vedno ostalo brezplačno.

Na festivalu Pivo in cvetje 2014 je oder Jubilejnik na Aškerčevem trgu v Laškem bolj primeren zabavi z našimi najmlajšimi, saj boste lahko slišali lahkotnejše ritme slovenske narodnozabavne glasbe in pop glasbe. Glasbeni izvajalci na festivalu Pivo in cvetje 2014 na že omenjenem odru, bodo letos gostili Pop Design, Wernerja, Heleno Blagne, ansambel Saša Avsenika, Štajerskih 7 in Čuke. pivo-in-cvetje-2014-živ-žav.png

Na odru Club, festivala Pivo in cvetje 2014, bo nastopil Andrej Šifrer s skupino Elevators, Alya, Bilbi, Neisha, Muff, Balladero in še mnogo drugi in tuji gostje. Poleg tega je oder Club Pivo in cvetje 2014, namenjen tudi še ne tako uveljavljenih izvajalcev, ki bobo razvneli tudi zahtevnejšo občinstvo. Na sobotni večer na festivalu Pivo in cvetje 2014, pa pridejo na svoj račun vsi ljubitelji latino ritmov in španskega temperamenta.

Na glavnem odru Pivo in cvetje 2014, prizorišče Zlatorog v Jagočah, bodo nastopili Elvis Jackson, Parni Valjak, Happy Ol’McWeasel, Dan D, Buldogi, Bajaga, Triggerfinger in še mnogo drugih, ki pa naj zaenkrat ostanejo skrivnost. Pivo in cvetje 2014 vam letos obljublja tudi Georgea Clintona, očeta funka s skupino Parliament Funkadelic, ki bodo nastopili v soboto zvečer.

pivo-in-cvetje-2014-laško
Pivo in cvetje 2014 – točenje piva v vročih poletnih temperaturah

Glavni oder pa bo letos tudi prerasel v tri dnevni festival Pivo in cvetje 2014. Od drugih festivalov pa se bo Pivo in cvetje 2014 na tem prizorišču razlikovalo tudi po nižji ceni vstopnice, ki bo 20 eur/dan in v predprodaji 15 eur/dan. Vstopnico za Pivo in cvetje 2014, pa lahko dobite še ceneje preko nagradnih iger na njihovi spletni strani. Verjetno vas zanima koliko bo stalo pivo? Najbolje, da obiščete festival Pivo in cvetje 2014 in preverite kar sami. Povem pa vam, da je pivo občutno cenejše kot na kakšnem drugem festivalu.

Ena izmed lepših stvari festivala Pivo in cvetje 2014 je tudi brezplačno kampiranje na obrežju reke Savinje, ne glede na to ali boste kupili dnevno ali večdnevno vstopnico za festival Pivo in cvetje 2014. V kampu pa bo poskrbljeno tudi za zabavo, šport, druženje in poletni užitek.

 pivo-in-cvetje-2014-JetGoal.png
Pivo in cvetje 2014 – za šport in zabavo bo poskrbljeno

Največ pozornosti so organizatorji Pivo in cvetje 2014, namenili oblikovanju folklornega, etnografskega ter hortikulturnega programa. Pivo in cvetje 2014 napoveduje povorko godb ob zaključku festivala, razstavo cvetja, otroški živ-žav, športni program,  ognjemet, parado Pivo in cvetje 2014 in še veliko drugih zelo zanimivih dogajanj, ki so primerne za vse generacije. Festival Pivo in cvetje 2014 se lahko tudi ponaša z Vodno simfonijo. To je multimedijska predstava, ki pa po umetniški in tehnični plati predstavlja svetovno posebnost. Poleg na festivalu Pivo in cvetje 2014, si lahko sorodno različico ogledate le v Macau in Las Vegasu. Ker Pivo in cvetje letos praznuje zlato obletnico oz. petdeseto ponovitev, zato si boste lahko tudi ogledali na vodni steni, v posebni 3D tehniki, projekcijo preteklih prireditev.

Vodna simfonija od leta 2008 do 2013:

Pivo in cvetje 2014 je v sodelovanju s slovenskimi železnicami uredil ugodno in varno pot z vlakom na festival, kot iz njega. Poskrbeli so za še dodatne vlake, z železniške postaje pa vas bo na samo prizorišče Pivo in cvetje 2014, odpeljal brezplačni avtobus.

Organizatorji pričakujejo tudi veliko število obiskovalcev, tako domačih, kot tujih, saj bo na festivalu Pivo in cvetje 2014 tudi nekaj svetovnih izvajalcev, ki se jih bo lahko videlo samo na tem festivalu.

Pivo in cvetje 2014 vam obljublja, da v primeru, če pozabite dobro voljo doma, da se jo boste nalezli kar na samem festivalu.

Dobra glasba, pestra prireditev, prijetno druženje, dobro pivo … Jaz bom tam! Pa vi?

9.5.2014 je Pivo in cvetje 2014 razkril prvo presenečenje! Na velikem odru bo nastopila ameriška rock skupina The Winery Dogs!

13.6.2014 je Pivo in cvetje razkril drugo presenečenje! 18.7.2014, bodo na velikem odru nastopili ponovno zbrani Šank Rock, ki bodo eksluzivno nastopili le na Pivo in cvetje!

 

 

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*