Ples in glasba sta močno zdravilo ljudi

Vsi imamo veliko obveznosti in nekako ne najdemo časa za svoje telo in duha. Veliko zdravnikov zadnje čase svetuje, da naj se povežemo s plesom in glasbo, saj sta močno zdravilo ljudi, ki se znajdejo v težavah. Nekaterim pomaga, nekaterim pa ne. Meni osebno glasba in ples zelo pomagata in mi dasta veliko moči in volje, da ne obupam in da se ob padcu vedno poberem ali pa enostavno poskrbita, da dobim še večji zagon za dosego svojega cilja. Velikokrat se zgodi, da se ne znamo zabavati. Pa mislite, da je res tako? Ne, ni.

Glasba

Vsako živo bitje tudi živali imajo radi glasbo in ples. Vsak pleše in poje po svoje. No razen glasbeniki, ki nas razvajajo z njihovo glasbo ne morejo sem pa tja peti. Zgodi se lahko nenavadno, ampak deluje. Ples poznamo vsi. Glasbo tudi. Imamo jo več vrst in vsaka je čudovita ter vsak človek ima svoj okus. Sedaj opažam, da se veliko ljudi zdravi tudi z glasbo in ne samo z različnimi zdravstvenimi metodami, ki nam jih predpišejo zdravniki.

Sama sem mnenja, da ples in glasba prepletata najlepše stvari, ki jih imamo v življenju. A ni lepo, ko vas partner ali partnerka pokliče/povabi na ples? Meni, kar srce zaigra, ko me prijatelj ali prijateljica povabi, da greva kam zaplesati. Ker mi je ples v užitek in se ob njem sprostim. Sama najraje plešem standardno latinske plese, ker se počutim, kot labod, ki lebdi na plesnem parketu. Odvisno je tudi od soplesalca/soplesalke, kako zna zavrteti. Najraje se zavrtim ob polki in valčku, ki ga lahko kombiniram tudi s cha – cha – chajem, salso, fokstrotom in še s kakšnim plesnim načinom. Zanimivo je, kako nas ples ozdravi in nam da energijo.

Si predstavljate, kako je bilo, ko smo gledali oziroma večkrat poslušali legendarno polko, ki je poznana po vsem svetu in sta jo zapisala spoštovana brata Vilko in Slavko Avsenik? Mislim, da ste kar prikimali. Na golici je bila polka, ki se jo pleše na več načinov od rumbe, salse, rock ‘n rola. Še igrajo jo v različnih zvrsteh. Ko sem gledala največji svetovni video portal Youtube.com sem videla, da sta fanta iz skupine 2 Cellos zaigrala v Zagrebu na svoja inštrumenta to našo himno slovenskih legend Vilka in Slavka. Množica je z navdušenjem ploskala in vriskala. Tudi v Sloveniji zelo radi igrajo to skladbo na vseh domačih veselicah. Ansambel Donačka jo zaigra z violino, ki jo igra njihova cvetlica Barbara Žerjav.

Ples

Vsak od mojih dobrih prijateljev tako zelo rad pleše, da te kar potegne skupaj na plesišče in uživaš ob čudoviti glasbi pa tudi če si na Rock koncertu. Ampak najlepše je, ko skupaj z partnerjem zaplešeš na kakšen lep romantičen valček, ki ti dolgo igra v srcu, ali ko se jeziš pa ga/jo imaš še vedno rad/a in se zavrtiš po plesišču, da vsi obnemijo, včasih tudi glasbeniki na odru, ki igrajo za veliko pisano druščino, starih in mladih. Ko smo na tleh nas včasih poleg vse te ljudske narodno zabavne glasbe pomiri tudi klasika, šanson ali pa preprosto dalmatinske klape, ki so balzam za dušo. Najlepša pesem mi je » Ne diraj v moju ljubav«, ko lepo nadzorno s štiri glasnim petjem zapoje Klapa Šutif. Resnično vam priporočam vzemite si čas in si zavrtite vašo najljubšo glasbo, ki vas pozdravi in vam obriše solze.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*