Razmerja in nasiljeSte se znašli v brezizhodni situaciji? Imate notranjo borbo med srcem in pametjo? Ste jezni ker srce prevlada, zmaga v boju? Iščete rešitve, pomoč in hkrati se sramujete, se počutite neumne, vas je strah, da bi ljudje okoli vas vedeli? Ste v razmerju, kjer je ljubezen navidezna in nikakor ni srečnega konca! V razmerju vztrajate iz ljubezni, strahu zase in morda otrok. Dragi moji, to je pekel na zemlji. Je to pot direktno v nebesa, saj pekel že doživljate tu na zemlji? Šalo na stran. Razmerje v katerem se pojavlja nasilje, naj bo verbalno ali celo nasilno, temu ni svetle prihodnosti! Naj bo še tako brezizhodno, vedite imate moč rešiti sebe in ljubljene, če so del tega pekla. Nikar ne mislite, da vaša situacija ni tako slaba ali, da lahko spremenite partnerja v boljšo osebo. Eno je sigurno…nikoli nebo boljše! Nasilje se samo stopnjuje!

Nasilje

Pogovor na to temo, je pokazal, da nasilneži nikoli ne opustijo nasilja. Zakaj je temu tako? Znanost je neizmerno napredovala, ugotovili so, da je nasilje zapisano v genih. Kako spremeniti gene, ki so del dednega zapisa? Lahko spremenite barvo oči, las, kože ali velikost in še tisoče drugih lastnosti, ki so del dednega zapisa, dominantnih genov? Menite, da z upanjem in brezpogojno poslušnostjo, uspe Vam? Ta zmotna misel drži v jarmu neverjetno število žensk. Upanje umre zadnje. Tudi te tri tolažilne besede vas ne bodo popeljale do srečnega zaključka. Srečen zaključek je v odgovoru, ki ga veste, vi sami veste…tisti notranji glasek, ki vam govori, da samo še enkrat in dovolj. Ta glas vam vsakič pove, da je to, kar se z vami dogaja narobe, da si tega ne zaslužite, itd. Vprašanje je, če ga želite poslušati ali iščete izgovore? Zastaviti si morate vprašanja, se vprašati : koliko ste vredni samim sebi, koliko so vam vredni ljubljeni, želite srečo?

Čemu se vztraja v takšnih razmerjih? Po iskrenih odgovorih žensk, ki so se osvobodile, so presenetljivo povedale naslednje; ljubile so tako močno, da so bile pripravljene zanj narediti skorajda vse. Upanje, da bodo one tiste zaradi katere se bodo spremenili, je bilo nesporno. Dejstvo, da so jih opozarjali drugi nanj in njegovo oblastno vedenje, je premeteno preobrazil v njihovo ljubosumje na njuno ljubezen ali da želijo uničiti njeno srečo, pri čimer niso dobri prijatelji. Zagotavljal jim je brezpogojno ljubezen (laž-manipuliranje). Po vsakem nasilju, kesanje, obljube, izpovedi ljubezni, je ženskam na čustveni ravni zopet dalo upanje…in tako se prične začaran krog.

Število takšnih zgodb je večje, kot so zabeležene na policiji ali jih obravnava statistični urad! Te žrtve nasilja srečujete vsak dan, na ulicah, živite blizu njih, se z njimi pogovarjate, je vaša mati, sestra, hči, prijateljica… Želite njim takšno usodo? Čemu bi si jo želele sebi?! Vedno obstaja izhod! V sebi poiščite moč, imate jo! Bolečina izgube je težka, osamljenost, samokritičnost, sram. Res je, ni enostavno ponovno začeti in obdobje čustvenih padcev je na videz neznosno. To obdobje je najnevarnejše, da se vrnete k znanemu-njemu (njej-če je moški žrtev), saj nam je lažje verjeti, da sami ne zmoremo na novo. V misli si dajte nagrado za vztrajnost… BITI TISTO, KAR SI ŽELIM IN ZASLUŽIM! Konec pomeni nov začetek! Življenje brez strahu za lastno varnost in najbližjih, je velika nagrada! Življenje, da odločate sami o sebi in o tem kaj boste delali, kam boste šli…je neprecenljivo. In da, možnost za zdravo razmerje še vedno obstaja, ne glede koliko ste stari. In četudi ne verjamete več v ljubezen… biti sam in srečen je nagrada dovolj vredna truda! Dragi moji, verjemite v svojo moč! Kar te ne ubije, te naredi močnega!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*