Rešimo se kandide

Večina nas že dobro pozna nadležno glivico ki se tiho razmnožuje po našem telesu in nam povzroča ne malo težav. Njen vzrok je nepravilna prehrana ki povzroča zakisanost telesa. Našim celicam s hrano ki jo uživamo ne dovajamo dovolj kisika in bazičnih snovi. Dejstvo je in tudi sami se lahko prepričate da vzrok kandide ni sladkor, čeprav sladkor nikakor ni priporočljiv za naše zdravje, niti prevelik vnos maščob ni razlog za pretirano bohotenje. Razlog je v napačni kombinaciji  sladkorja in maščob in pretiranemu usmerjanju v eno in drugo trditev. Hitro se nam namreč poruši ravnovesje saj če nismo pozorni na prehrano ki jo uživamo in se prehranjujemo večinoma v restavracijah in hrane ne pripravljamo sami nevede vnašamo v svoje telo preveč sladkorja in preveč maščob hkrati in tu je glavni razlog porušenega ravnovesja v naših prebavilih. Maščobe namreč preprečujejo sladkorju, da bi se nemoteno razgradil in nahranil naše celice in ker sladkor hrani kandido se le ta prekomerno razmnožuje istočasno pa dobesedno strada naše celice ki ne dobijo dovolj energije za optimalno delovanje.

Kandida

To je natančno razloženo v knjigi z naslovom 80/10/10 Diet ameriškega avtorja Dr. Douglas Graham. Vsekakor je dieta ki jo opisuje resnično primerna za odpravo kandide. Narekuje namreč sledečo prehransko piramido; V telo dnevno vnašamo 80 % ogljikovih hidratov. Sem spadajo vsa zelenjava, najboljša za boj proti kandidi je zelena zelenjava, vse vrste sadja, testenine, riž, polenta, ajda, proso… Poleg ogljikovih hidratov dnevno vnašamo še beljakovine in sicer v 10 %, tukaj bodimo pozorni na beljakovine rastlinskega izvora. So sicer lažje prebavljive pa vseeno so beljakovine in maščobe dnevni vnos prav tako v 10 %. Pri maščobah bodimo pazljivi kajti skoraj vsaka hrana, ki je predelana vsebuje kar veliko maščob zato de priporočljivo da skrbno preberemo sestavine hrane. Ta dieta omogoča da se telo očisti maščob. Ker maščoba ne preprečuje več resorbcije sladkorja v naše celice se hitro počutimo bolje. Naše celice se namreč lahko nahranijo kandida pa izginja in se ne razmnožuje več saj ji zmanjka hrane. Po tej dieti se boste hitro, že po nekaj dneh počutili bistveno bolje in močnejše po približno treh tednih pa bo kandida popolnoma izginila. Zelo priporočljivo je tudi uživanje alge Spirulina ki bo vaše telo očistila zakisanosti in ga hkrati tudi okrepila. Ta modrozelena alga vsebuje železo, kalcij, vitamin A (beta karoten),B1, B2, B6, E in vitamin K. Alga spirulina je bogat vir mineralov kot so krom, baker , magnezij, mangan, fosfor, selen, natrij in cink.  Med drugim vsebuje tudi antioksidant zaksantin, ki izboljšuje vid. Primerna je za vse ljudi različnih starosti in lahko jo uživate skozi celo leto. Vsekakor vam bo pri odpravi kandide hitro in učinkovito pomagal Mačji Krempelj ki raste v tropskih deževnih gozdovih v zgornjem toku reke Amazon v Peruju. Mačji krempelj je užitno lubje  plazeče vitice Uncaria tomentosa. Njena uporabnost ima pri domačinih že dolgoletno tradiciji, ima namreč sposobnost krepitve imunskega sistema, vsekakor pa velja omeniti da dobrodelno deluje na ožilje. Je eno najbolj prodajanih zelišč v Združenih državah Amerike. Mačji krempelj je zelo učinkovit pri raznih težavah s črevesjem  kot na primer sindromu razdražljivega črevesja in sindromu prepustnega črevesja. Če želimo odpraviti kandido uživamo 3 kapsule Mačjega kremplja na dan. Zdravljenje naj traja 30 dni.

S pomočjo prehranskih dodatkov kot so alga Spirulina in Mačji krempelj boste svojemu telesu pomagali do hitrejšega in lažjega okrevanja. Dieta ki jo zgoraj navajam ni najbolj primerna kot način prehranjevanja. Ko boste odpravili težave s kandido počasi začnite dodajati zdrave maščobe. Poudarek je na zdrave maščobe kot so kokosovo olje in tudi vsa ostala neprečiščena olja in vsekakor tudi avokado. Maščobe so namreč zelo pomembne za uravnavanje hormonskega sistema. Z beljakovinami predvsem živalskega izvora bodite še nekaj časa varčni, težko so namreč prebavljive in lahko ponovno zakisajo telo pri žitaricah pa se izogibajte glutenu, le ta ne podpira zdrave flore v črevesju.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*