Skrivnosti iz motivacijske bukle: Glej naprej!

Včasih mencamo na mestu in se le stežka pripravimo, da stopimo korak naprej. Ja, zanimivo je in na nek način poučno vedeti in videti, kako se dogodki v življenju zapletajo. Dobra novica za vse nas pa je, da ne glede na to, koliko časa smo in še bomo porabili za potovanje v napačno smer, imamo prav vsi možnost, da se kadarkoli odločimo in se obrnemo v nasprotno smer.

Najbolj pomembna je tvoja odločitev, da greš, kljub vsem preprekam, vedno naprej. Naprej, v pravo smer! Odloči se že danes in si obljubi, da nikdar NE boš…

cancel

1.      Hodil po poti, ki ti jo bodo izbrali drugi

Včasih bi radi ustregli željam staršev, partnerjev, učiteljev ali celo otrok in zato izberemo tisto pot, ki ustreza njim, čeprav nam naš notranji navigacijski sistem pravi drugače. In potem se nekega dne zavemo, da smo popolnoma izgubljeni. Tudi če bi si želeli, je življenje prekratko, da bi zadovoljili vse okrog nas. Ker je življenje samo eno in samo tvoje, najprej poskrbi zase. Poslušaj svoj notranji glas in pojdi naprej v tisto smer, ki si jo sam izbral.

2.      Žrtvoval sreče v zameno za življenje v coni udobja

Ne verjemi, da moraš en dan preživeti znova in znova, do konca življenja, samo zato, ker ravnaš odgovorno. Veliko ljudi vsak dan preživi v bedi in obupu, pa vendar si ne upajo sprejeti odločitve, da bi nekaj premaknili in šli naprej. Tolažijo se z mislijo, da je to pač njihova lekcija in ko bo prišel njihov čas, bo vse drugače, bolje. Vendar pa sreča ni nekaj, kar te čaka na koncu tunela. Sreča je v tebi, spusti jo na površje in ne boj se rasti in potovati. Vedno naprej!

3.      Pazil samo na to, da slučajno ne bi naredil kakšne napake

Delaj napake, ker se iz njih učiš. Nikar se jih ne izogibaj. Padaj in se poberi. Napake in izzivi so v življenju tako verjetni kot sončni zahodi ali lunine mene. Torej, zakaj bi se izogibal nečemu, kar je neizogibno? Dokler si ne boš dovolil kakšnega spodrsljaja, do takrat ne boš resnično osvobojen. Prestavi energijo, ki si jo vložil v varovanje pred napakami, v tisto, ki te bo gnala vedno naprej.

4.      Poskušal popravljati preteklosti

Tam se ne da nič več spremeniti ali popraviti. Pusti jo naj počiva v miru! Včasih ti življenje ne ponuja tistega, kar si želiš. Pa ne zato, ker si tega ne zaslužiš ampak preprosto zato, ker si zaslužiš nekaj boljšega. Ne glede na vse padce in buške, pojdi naprej. Poslušaj glas v sebi, ki ti šepeta spodbudne besede.

5.      Hodil bo bližnjicah samo zato, da bi prej in lažje prišel do cilja

Bližnjice so vedno zelo mamljive, vendar pa ni rečeno, da bo zato tvoja pot manj ovinkasta in bolj položna. Da dosežeš cilj potrebuješ jekleno voljo, trmo in natančen načrt poti. Bodi pripravljen, da na tej poti žrtvuješ kakšno stvar. Popolnoma se predaj in pojdi naprej. Na cilju te čaka zmaga. In to je neprecenljivo.

Bodi pozoren na vse kar se je zgodilo, vendar ne izgubljaj časa in energije z razčlenjevanjem in analiziranjem. Energijo usmeri v pravo smer, smer, ki te vedno vodi le naprej.To kar počneš zdaj, šteje! Včerajšnje izkušnje, pa naj si bodo še tako dragocene, so nepomembne v primerjavi z vsemi možnostmi, ki ti jih ponuja prav ta trenutek. Poišči svoje sanje, ki si jih skril v najbolj odmaknjen kotiček svojega bitja. Sanjaj strastno in pričakuj kar največ. Daj vse od sebe, da se te sanje uresničijo. Pojdi in ne oziraj se nazaj! Pot, za katero si se odločil bo dolga in ovinkasta. Ampak bo samo tvoja in bo tista prava. Spremenila bo tebe in spremenila bo tvoj svet. Zato se odloči in pojdi naprej!

Zgrabi priložnost, tvegaj in živi življenje kot si ga do sedaj upal samo sanjati!

7 komentarjev

 1. Ja, navadno je največji problem CONA UDOBJA in BLIŽNJICE, ki ponavadi to niso… Pogumni so tisti, ki ne glede na to, skušajo uresničit svoje sanje!

 2. karmen pečarič

  Kratki in jedrnati nasveti, ki bi jih morali prebrati večkrat. Ravno nekaj takega sedaj rabim, da pomaga prečistiti glavo nekomu ki ga imam rada.Hvala.

  • Nastja Gartner

   Super! Me veseli, da bo napisano v pomoč. Vztrajno in pogumno naprej in uspeh je zagotovljen. Hvala za komentar in branje 🙂

 3. Nastja Gartner

  Ja, nekateri imajo j*jca in živijo svoje sanje. Nekateri pa smo bolj “ziheraške” sorte in miljonkrat premeljemo in obkljukamo preden stopimo naprej. Pa vendar se trudimo po svojih močej in važno je, da gremo naprej! Ali kot je rekel Galileo Galilei: Eppur Si Muove – And yet it moves! 🙂

 4. Nasveti, ki v današnjih kriznih časih koristijo prav vsakemu človeku, koristno, da se preberejo večkrat , razbistrijo misli in glavo !

 5. Jaz si bom poizkušal zapomniti predvsem tretjo točko: Pazil samo na to, da slučajno ne bi naredil kakšne napake

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*