Srce, duša in zdravje v barvah

Zelo učinkovito in preprosto orodje ohranjanja zdravja so barve. Vsaka barva namreč oddaja svojo energijo in vibracije, ki vplivajo na naše energetsko telo. Čakre, energetski centri našega telesa, vibrirajo in dihajo z določeno barvo. S tem, ko v naše življenje vpeljemo barve, oskrbimo z dodatno energijo naše čakre. Vsaka čakra oskrbuje z energijo notranje organe telesa. Kadar le te delujejo dobro, kadar dihajo, vibrirajo se tudi notranji organi oziroma celotno telo lahko dobro oskrbi z energijo potrebno za zdravo delovanje.

Osredotočila sem se na 7 energijskih centrov v telesu in z njimi povezanimi barvami. Korensko čakro in z njo povezano rdečo barvo, spolno čakro in oranžno barvo, pleksus in rumeno barvo, srčno čakro in zeleno barvo, grelno čakro in svetlo modro barvo, tretje oko in temno vijolično, indigo barvo ter kronsko čakro in lila ali belo barvo.

Srce

Oborožena z znanjem sem storila naslednji korak – pogled v mojo omaro z oblačili. Tam, kjer naj bi se raztezala mavrica, je bila sama modrina. Modra v vseh variacijah in odtenkih! Svetlo in temno modri puloverji in poletne majice, temno modro krilo, srajce in hlače jeans, parka temno modra. In sploh se nisem zavedala svoje modrine dokler nisem res z namenom pogledala v svojo omaro! Kako sedaj to spremeniti in ohraniti vsaj nekakšno barvno skladnost med oblačili in pri tem ne preveč poseči v družinski proračun?  Vprašanje je bilo tudi kako bom zmogla preskok, ali bom sploh lahko nosila rumena, oranžna ali zelena oblačila? Kako se bom počutila?

Spremembe sem pričela vnašati počasi, kos za kosom. Najprej sem si omislila dolgo rdeče krilo. Dobro se je dopolnjevalo z vso ostalo modrino, torej sprememba na videz ni bila prav velika. Potem sem se odločila za barvno spodnje perilo, nogavice in modne dodatke. Počasi sem obarvala poletne majice in sedaj tudi že puloverje in jopice. Sprememba se je zgodila z namenom, zavestno. V trgovinah sem prav iskala barve, druge, ostale, ne-modre barve.

Barve lahko vpeljemo v svoje življenje na več načinov. Skozi barvna oblačila, prehrano, pijačo. Barve lahko vnesemo tudi v stanovanje, s slikami, plakati, fotografijami, cvetočimi sobnimi rastlinami, stene stanovanja lahko prepleskamo v različnih barvah. Prav tako lahko obarvamo svoj delovni prostor. Jaz barve vnašam v svoje življenje tudi skozi vizualizacijo. Enostavno se umirim, zaprem oči in si predstavljam barve okoli sebe. Dotikajo se me, obkrožajo, se pretakajo skozi mene skozi čakre, polnijo srce, dušo in ohranjajo zdravje.

V vsakodnevnem življenju uporabljam barve na sledeč način. Kadar sem že zjutraj tako malo brezvoljna oblečem kakšno rdeče oblačilo. Le ta me poživijo, prebudijo, mi dajo voljo in energijo za opravljanje dnevnih aktivnosti in zadolžitev. Kadar vem, da bom morala kaj predstaviti, veliko govoriti, še posebno pred večjim številom ljudi, se oblečem v svetlo ali temno modro, po možnosti puli, in s tem okrepim komunikacijski center, grleno čakro. Na splošno sedaj, v tem času rada uporabljam rumeno in oranžno barvo. V sivih meglenih dneh me obdata s toploto, ki jo občutim tudi čisto fizično. Tudi kadar vem, da bom delala z otroki, individualno ali v skupini, mi pomagata, da so moja dejanja bolj prijazna, topla. Zelena oblačila oblečem, kadar vem, da bom imela opravka z negativno razpoloženimi ljudmi, ljudmi, ki zahtevajo od mene še in še, za katere čutim, da »napadajo« mojo srčno čakro. Takrat jo kar preventivno polnim, da ima dovolj energije za vse. In vijolična je moj sopotnik kadar ustvarjam, kadar moram biti kreativna, iskati nove poti in kadar želim obogatiti povezavo z duhovnim svetom. Občasno se oblečem še v črno. V literaturi sem zasledila različne razlage vplivov črne barve. Pri sebi sem ugotovila, da jo oblečem takrat, kadar se na nek način želim izolirati, umakniti pred ljudmi. Biti med njimi, vendar hkrati nedostopna.

Na takšen način sem jaz s časom vpeljala barve v svoje življenje. Lahko vam zagotovim, da so mi enostavno in hitro obogatile življenje in ga spremenile na bolje. Pomagajo mi, da se lažje in uspešnejše gibljem skozi življenje, da lažje premagujem posamezne ovire, opravljam določene dejavnosti, sodelujem z ljudmi. Hkrati delujejo tudi kot zaščita pred boleznimi, saj mi z energetskim oskrbovanjem čaker pomagajo negovati moje fizično zdravje. Ker se pomena barv zavedam in jih uporabljam z določenim namenom, s tem še povečujem njihov zdravilni, blagodejni učinek. Hvaležna sem učiteljem in življenju, da so me popeljali v čudovit, zdravilni, mavrični svet.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*