Srebrni nakit je lahko elegantno darilo

Eno lepših daril, ki ga lahko ženska dobi je seveda nakit. Namen nakita je polepšati človeka in ker naj bi bila ženska duša ujeta v srebro, je zanjo še kako primeren srebrni nakit. Če pogledamo ženski in moški princip, jin in jang, naj bi bil jang zlato in moška duša, jin pa srebro in ženska duša. Zlato ima moško, ognjeno osvajajočo energijo, medtem, ko je srebro bolj umirjeno.

 

srebrni_nakit_darilo

S klikom na sliko si poglejte srebrni nakit, ki vas zanima.

Srebrni nakit ni v primerjavi z zlatim nič manj plemenit. Premore izrazito bleščeči, kovinski sijaj, ter minimalistično lepoto. Srebrni nakit je seveda stvar posameznika, v primerjavi z zlatim je cenejši, vendar daleč od tega, da je cenen. Srebrni nakit je cenovno precej dostopen, je lep, plemenit in ima simbolno vrednost. Večja dostopnost pa omogoča posameznikom, da izrazijo svojo lepoto, svoj slog, svoj način življenja in status skozi srebrni nakit. Preprosta lepota srebra na more dajati videza kiča ali cenenosti, tudi ko ga je veliko. Srebrni nakit se v življenju ljudi prepleta skozi različne dogodke in ustvarja spomine, je torej odlično darilo ob rojstvih, birmah, porokah, diplomah in tudi zarokah. Se je pa kvaliteta srebra skozi zgodovino spreminjala in z leti postajala vse boljša. Kvaliteta je bila v preteklosti slaba in prav tako obdelava, srebro je hitro potemnilo in skozi čas izgubilo svoj sijaj.

Srebrni nakitIzberite srebrni nakit za darilo.

Srebrni nakit je v današnjih časih iz 90% čistega srebra. Ostalo so razni dodatki, ki jih dodajo, da ohranijo lesk kovine, v večini je to baker. Srebro zaradi izpostavljenosti zraku potemni in to je čisto naraven proces. Potemnitev preprečujejo z rodiranjem. 99,9% skoraj čisto srebro je za obdelavo premehko, zato v večini nakit samo na koncu prevlečejo s tanko plastjo čistega srebra. Srebro se čisti s posebno krpico za srebro, učinkoviti pa so tudi domači pripomočki: potemnel srebrni nakit namočite v vodo z dodatkom jedilne sode ali ga očistite z limono. Za končno oblikovanje srebra, uporabljajo več tehnik. Najpogostejše je loščenje in visoko poliranje za odsev in sijoč izgled. Obstaja tudi matiranje, da se zmanjša sijaj in odsev, kadar želijo izpostaviti kaj drugega. Recimo lepoto in sijaj poldragih ali dragih kamnov, ki jih kombinirajo s srebrom. Za srebrni nakit se uporablja tudi tehnika krtačenja, ki pušča v srebru tanke, skoraj nevidne nitke. Zelo je iskan nakit z valovito teksturo, ki jo dobijo z obdelavo kovine z mehkimi kladivi. Srebrni nakit, ki ga nosimo in izberemo, odraža naš čas v katerem živimo, lahko je moderen, drzen, v ospredju je kreativnost in dizajn. Srebrni nakit je zelo vsestranski in umetniško oblikovan. Lahko ga nosimo in kombiniramo s športno garderobo, kot je jeans, lahko ga kombiniramo z elegantnimi oblačili ali pa s poslovnimi oblačili. Torej primeren je za dnevni in nočni izhod. Srebro je videti več kot odlično v kombinaciji z dragimi ali poldragimi kamni. V večini uporabljajo jantar, ahat, razne bisere. Izbirate pa lahko med verižicami, prstani, uhani, zapestnicami in ogrlicami. Prstani so lahko različnih oblik, likov, s kamni, lahko so ožji, širši, debelejši, obstajajo pa tudi prstani za prste na nogah. Iz srebra si lahko izberete tudi verižico za na gleženj, obroč za v popek ali pa preprosto kakšen talisman ali amulet za srečo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*