Tina Maze dosegla odličen uspeh

Trofei Tina Maze je pri treh letih je prvič stopila na smuči, kasneje pa se je vpisala tudi v smučarski klub v njenem lastnem kraju. Poleg tega pa je Tina Maze trenirala še odbojko in igrala klavir kar 6 let. Po vpisu na srednjo šolo, gimnazijo, je bila Tina Maze sprejeta tudi v žensko B reprezentanco. Že takrat je kazala svoj talent in uspehe, saj je bila na prvih dveh tekmovanjih FIS 2. in 1. in to z zelo visokima startnima številkama, 121 in 125.

 Tina Maze je takrat nastopila tudi v svetovnem pokalu in začela s svojimi pokalnimi dosežki, še osebno v veleslalomu. Leta 2008 pa sta z njenim sedanjim fantom, Andreo Massijem ločila od reprezentance in ustanovila svojo ekipo, ki sta jo poimenovala team to aMaze. V samo dveh letih so bili rezultati boljši.

 V njeni karieri je Tina Maze zmagala kar 11 krat in tako postala najuspešnejša v Sloveniji v alpskem smučanju. Pohvali se lahko z olimpijskima medaljama v superveleslalomu ter veleslalomu, s slednjim pa tudi iz Svetovnega prvenstva leta 2009 v veleslalomu. Letos pa je bil njen uspeh neverjeten – naslov svetovne prvakinje v veleslalomu, v skupnem seštevku svetovnega pokala je bila tretja in srebrna medalja v super kombinaciji v svetovnem prvenstvu. Poleg številnih 2. in 3. mest je nanizala kar 11 zmag in tako zbrala 2414 točk in tako postavila reko rdno število. Prehitela je Hermana Maierja, ki je držal 13 let stari rekord.

Tina Maze je tako predstavila Slovenijo v dobrem imenu po vsem svetu in pridobila veliko oboževalcev. Predvsem nam je všeč njena profesionalnost in hkrati sproščenost ter skromnost. Posnela pa je tudi pesem z naslovom »My way is my decision«, ki je v treh dneh dobila kar pol milijona ogleda.

Komentarji so zaprti