Uspeh življenjaUspeh merimo zelo osebno, vsekakor pa nam predstavlja neko osebno zadovoljstvo, na področju, kjer se čutimo uspešni, na primer pri svojem delu, interesnih dejavnostih, v vlogi starša ali v drugih vlogah, ki jih igramo v svojem življenju. Kako pa lahko definiramo uspeh? Pomembno je, da si dobro razjasnimo kaj uspeh pomeni za nas. To je pomemben dejavnik pri spoznavanju sebe in uporabi merila uspešnosti za opazovanje osebnega napredka. V kolikor si nismo na jasnem kaj v resnici za nas pomeni uspeh, se bomo vedno počutili nesrečni in neuspešni.

Ni pomembno kaj pomeni uspeh vašim staršem, prijateljem in drugim znancem, pomembno je, kaj biti uspešen pomeni za vas. Vse prevečkrat lahko pri sebi zaznamo vzorec samosabotaže in nepriznavanje lastnih sposobnosti, zaradi vplivov od doma. Okolje v katerem odraščamo nas zagotovo zaznamuje. V tem trenutku niti ni pomembno soditi o tem, ali je domače okolje dobro vplivalo na nas ali nam je prineslo polno izzivov. Pomembno je, kaj z zavedanjem lastne resnice naredimo v tem trenutku. Vsi smo vdahnili svoje življenje z namenom, da se nekaj naučimo in da uživamo sadove, ki nam jih prinašata naša Mati Zemlja in naša kreativna energija. Skupaj v smibiozi pa lahko ustvarjamo čudeže. Za ponovno vzpostavitev te harmonije, pa je soočenje s samim seboj in z zavedanjem, kaj si resnično počnemo na nezavednem nivoju, ključnega pomena za razblinjanje strahov in pogumen, ter drzen korak naprej. Spremembe se lotimo postopoma, korak za korakom, strah za strahom, ki jih premagamo le s svojim delovanjem v pozitivni smeri, smeri jasnega cilja, ki ga želimo doseči. Ko naredimo prvi korak, mu naslednji sledi. V nekem trenutku napredujemo hitro, potem pa se lahko zgodi, da se pot proti uspehu zopet malce upočasni. Takrat je pomembno, da smo vztrajni pri svojem namenu in zaupamo v lastno vizijo.

Dovolimo času, da nas pospremi v pravi trenutek. Kot ima narava svoje cikle, čas za rast, čas za pobiranje sadov uspeha, čas za čiščenje in čas za počitek, ravno tako imamo živa bitja, ki pripadamo naravi, svoj cikel in ritme delovanja. Času za rast in razvoj sledi tudi počitek, katerega je potrebno vrednotiti enako kot vrednotimo delo. Pomembno je ravnovesje. In bolj kot ga vzpostavljamo sproti, manjša nihanja doživljamo. Bolj ko se zgaramo in manj počitka ter regeneracije si privoščimo, večja je verjetnost, da si bomo morali za obvezni počitek vzeti dlje časa ob najmanj primernem trenutku in korenito poskrbeti za svoje zdravje, katerega smo sproti brezobzirno zanemarjali. Uspeh življenja pomeni biti uspešen in resnično zadovoljen z vsemi vidiki življenja ali vsaj stopati po poti namena, da dosežete uspeh na vseh življenjskih področjih. Ko določite svoje merilo uspeha in naredite nekaj prvih korakov na področju osebne rasti, da začutite sebe kot uspešnega človeka, boste lažje verjeli vase, lažje delovali strahu navkljub in z zaupanjem sledili svojemu namenu. Če sledite svoji resnici, navdušenju in strastem, je vaš uspeh zagotovljen.

Opravljajte delo, ki ga imate radi. Veselite se novih izzivov, ki vam jih življenje prinaša. Bodi odprti za novosti. Smehljajte se redno. Raziskujte svoje potenciale. Ste neskončna bitja z neskončnimi možnostmi za razvoj. Ne dovolite si ostati na mestu. Razvijajte sebe in svet se bo razvijal z vami. Uživajte uspeh življenja!

Veselim se z vami! 🙂

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*