V iskanju sreče

Ste kdaj pomislili da smo ljudje programirani, kot roboti? Ampak v robote vstavljajo le pozitivne programe; take ki nam dobro služijo. Mi pa imamo poleg pozitivnih tudi celo paleto negativnih  programov – »virusov«, ki smo jih prejeli na najrazličnejše načine.

V iskanju sreče

Nekatere so nam nevede in nenamerno prenesli naši predniki preko genov, največkrat tiste ki jih sami niso znali rešiti. Če želimo ta krog enkrat ustaviti in ga spremeniti v čudovito življenje vseh ljudi na svetu, začnemo kot vedno in vselej pri sebi. Prišel je čas, ko imamo sposobnost prevzeti odgovornost za viruse ki smo jih podedovali in poiskati rešitve. To je v resnici velika nagrada za nas in za celotno človeštvo, kajti tisočletja smo se vrteli zaprti v krogu, ujeti v naša negativna čustva jeze, strahu, obupa, brezizhodnih situacij. Nevede smo povzročali bolečino sebi in drugim, iskali smo izhod s sojenjem, obtoževanjem, analiziranjem in razmišljanjem, kalkuliranjem in primerjanjem. Do danes se nam ni uspelo rešiti iz močnih negativnih čustev, ki nas delajo nemočne, nezaupljive in  prestrašene, ki nas poškodujejo do staranja in nazadnje do popolnega uničenja našega fizičnega telesa.

Starost smo sprejeli kot nekaj normalnega, prav tako bolezni. Vsem tem stanjem sledimo in jih sprejemamo, resnica pa je popolnoma drugje in čas je da jo prepoznamo, sprejmemo in zaživimo. Do vsakega cilja je pot in prav tako je pot tudi do čudovitega življenja. Da bi enkrat lahko dosegli »nebesa«, ki so v resnici na zemlji, raj ki ga lahko živimo vsak trenutek je potrebno najprej preprosto verjeti, da je možno doseči stanje raja  in nebes in razumeti končni cilj življenja, ki ni kariera, družina, otroci, partner, ljubimec…. Končni cilj je resnična svoboda. Naše osebno zadovoljstvo, ki ima neomejeno nivojev. To je notranji mir, resnična sreča in nenehni razvoj naše zavesti.

Ko enkrat verjamemo da je stanje raja možno doseči, smo pripravljeni kreniti na pot. Pripravljeni smo spremeniti naše stare vzorce in navade, ki nam ne dovolijo koraka naprej. Pripravljeni smo pomagati sebi, ven iz omejenosti, pripravljeni smo spremeniti svoje razmišljanje in posledično tudi svoj način vedenja.

Take spremembe ne prinašajo uspeha le nam, uspeh se pomnoži, ko smo dovolj prepričani da je to pot iz zapora. S tem pomagamo tudi vsem našim potomcem, predvsem našim otrokom smo v veliko pomoč. Kajti če mi najdemo pot ven, je njim ni potrebno iskati in lahko razvijajo svoje prave sposobnosti namesto da rešujejo težave, ki jih mi nismo znali. Kajti vse se nadaljuje. Kjer končamo mi nadaljujejo naši otroci. Poglejte majhne otročičke kakšno vero in interes imajo da se naučijo npr. hoditi. Ni pomembno kolikokrat padejo vedno znova in znova vstanejo, znova in znova verjamejo da jim bo uspelo in kaj sledi? Vedno uspeh. Mi smo prav tako majhni otroci v velikem vesolju in vera v uspeh nas bo nagradila z uspehom. Zaupajmo in poizkušajmo vedno znova in znova, dokler se ne naučimo pravilno korakati. Ko smo ravno pri hoji;  vedno kadar želimo hoditi moramo premikati noge in zapustiti točko na kateri smo. Tu je ključ do uspeha! Zapustiti moramo situacije v katerih se nahajamo in nadaljevati pot proti cilju. Ko zapuščamo staro, se osvobajamo naših vzorcev in navad, naših omejenih prepričanj in pogledov na življenje.

Ko je cilj dosežen ni več konca, je le začetek. Vsak dan, vsaka ura, vsaka minuta in sekunda je neprecenljiva kajti naše življenje je sestavljeno iz sekund, minut, ur, dni in let. Če smo torej lahko pozitivni eno sekundo in verjamemo, da nam bo uspelo, smo pozitivni lahko eno minuto, potem več minut, ur, dni, let in enkrat končno nenehno pozitivni. Takrat nastopi težko pričakovana nova zlata doba, ko bodo naši odnosi na popolnoma drugem nivoju; na nivoju zaupanja in spoštovanja brez jeze,  dvomov in strahu.

En komentar

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*