Vlada: Sprejem novih ukrepov nujen

Vlada:vlada2

Glede na stanje v državi se je politični vrh odločil, da bo poiskal nove ukrepe, s pomočjo katerih bi se spopadli z trenutno krizo. Vse izbrane ukrepe mora vlada zbrati do devetega maja, ker jih mora do tega datuma poslati tudi v Bruselj. Ob tem času bodo z novimi ukrepi seznanili tudi javnost. Po zadnjih podatkih naj bi bilo nekaj ukrepov že znanih, med njimi pa so dvig davka na dodano vrednost ter dvig davka na nepremičnine.

Evropska pomoč:

Ker je Slovenija že skoraj med drugimi državami, ki v vrsti čakajo na evropsko denarno pomoč je bilo s strani épargnenacionalnega reformnega programa podano, da je Slovenija še vedno na takem nivoju, da se lahko sama reši iz trenutnega položaja in odpravi vse težave, ki so se do sedaj nakopičile. Iz tega razloga pa bo država podala kar nekaj dodatnih kriznih ukrepov, s pomočjo katerih bo dosegla rezultate podane naloge s strani nacionalnega reformnega programa. Po zadnjih podatkih naj bi šlo za ukrepe, s pomočjo katerih bi reševali javno finančne razmere, reševanje bančnih težav, ponovni zagon gospodarstva ter pomoč podjetjem, katerih dolg je prevelik.

Že znani ukrepi:

Do sedaj se vlada odloča o kar nekaj proti kriznih ukrepih in sicer naj bi šlo za:Vlada1

  • dvig DDV(davka na dodatno vrednost)
  • dvig davka na napremičnine
  • pridobivanje denarnih sredstev iz davčnih oaz
  • pobiranje dodatkov k pokojninam

Kaj več o ukrepih zaenkrat še ni znano, vendar bo v javnost podano kar kmalu. Kljub vsem podanim ukrepom pa država ne izključuje tudi prodaje državnega premoženja v kar vključujejo podjetja in sicer Petrol, Telekom, morda celo NKBM. Sicer naj bi v  primeru prodaje s kupcem sklenili tako pogodbo, da bo obdržal vsa delovna mesta ter zaposlene, denar, ki pa bi ga pridobili s pomočjo prodaje pa bi se iztekal v državno blagajno ali pa celo v investicijo novih podjetij. Z zmanjševanjem kadra in plač v javnem sektorju pa naj bi država prihranila kar sto milijonov evrov.

Komentarji so zaprti