Kako si pa ti zadovoljen/a s svojim telesom?

Skoraj vse svoje življenje sem se soočala z odvečnimi kilogrami. Nikakor se nikoli nisem počutila dobro ali samozavestno. Menjavala so se obdobja, ko sem bila vsaj za silo zadovoljna in tista razbohotena, kjer sem lezla narazen že če sem na to samo pomislila.

zadovoljstvo s telesom oreškom

Lani v februarju pa sem se praktično čez noč, končno začela zavedati, da sem s svojimi kilogrami spet ušla čez mejo. V svojem telesu sem se počutila tako slabo, kot že dolgo ne in tudi svoja oblačila sem komaj še spravila nase. Vse me je vezalo in utesnjevalo, zato sem sklenila, da temu naredim konec.

Iskala sem vse možne načine in programe za hujšanje in si celo naročila nek DVD. Nekaj časa sem poskušala s predpisanimi smernicami, strogimi vajami in kot obsedena skakala za hrano, ki je bila označena z etiketo »zdravo«. Prišla sem celo do te mere, da me je začelo skrbeti, kaj bom jedla na obiskih pri sorodnikih in prijateljih, ki se prehranjujejo drugače kot jaz. Lahko bi rekla, da mi je hrana in hujšanje začelo predstavljati stres, ne pa užitek. Začela sem živeti zato da jem.

A na srečo mi je dovolj kmalu pot prekrižal članek, ki je pisal o novodobnih boleznih zaradi obsedenosti z zdravo hrano. Zanimiva vsebina mi je hitro popolnoma streznila moje »zdrave« možgane in spustila sem svoje zavore ter postala prijazna do sebe in do svojega telesa. Odločila sem se, da bom iz vseh teh smernic za hujšanje vzela samo tiste, ki so meni všeč. 

Uvedla sem 4 – 5  obrokov na dan, ogljikove hidrate jem samo zjutraj in opoldne, zvečer samo beljakovine in zelenjavo, obroki so sestavljeni iz veliko zelenjave, prehrani pa sem dodala še povečano količino različnih stročnic, ki vsebujejo veliko beljakovin. Že prej sem pila samo vodo in povečala sem še obiske bližjega hriba. Zmanjšala sem količino stresa v svojem življenju, saj sem uvedla redno meditacijo, ter poskrbela, da sem se vsak dan dovolj naspala. Naj pa omenim še pomembno dejstvo, da sem začela uživati v hrani, še posebej takrat, ko sem si za nagrado kdaj pa kdaj privoščila čokoladno torto.

Kmalu sem začela opažati spremembe, kilogrami so začeli odpadati kar sami od sebe. Razliko sem opazila na tehtnici in tudi na svojih oblačilih. Lahko se pohvalim, da sem v dobrih desetih mesecih izgubila 15 kilogramov, kar je približno 1,5 kg na mesec in ob tej statistiki me pravzaprav nima kaj skrbeti. Moje mere še vedno ne ustrezajo manekenskim, a bistveno spremembo sem naredila v svoji glavi. Vzljubila sem svoje telo in tudi svoj trebušček. Rada ga imam takega kot je, nepopolnega in v njem se počutim odlično in samozavestno.

Zadnje mesece svojo težo lepo vzdržujem, še vedno se držim večine smernic, ki sem si jih izbrala, predvsem pa poslušam svoje telo. Izbrala sem nov stil življenja, a ne takega, kot mi ga narekujejo stroge predpisane smernice, ampak takega kot mi narekujeta moje telo in moja zavest.  Vsega tega pa sem se zelo intenzivno naučila skozi meditacijo.

Priporočam vam, da svoje kilograme najprej sprejmete z ljubeznijo, saj bodo šele nato lahko lepo in zdravo odpadli. Poiščite način hujšanja, ki bo prijazen do vašega telesa in vam ne bo povzročal dodatnega stresa. Če pa temu dodate še meditacijo, ste sploh na zmagovalni poti. Kako se je lotiti, si lahko preberete na moji spletni strani.

Lep pozdrav in veliko uspeha pri hujšanju vam želim.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*