Zaljubljeni v življenje

Pomlad prihaja, nekateri že čutimo vonj pomladi, prihajajočih daljših dni, jang energija se širi, svetloba dobiva na moči, tema se umika, valentinovi dnevi zaljubljencev, prijetno cvetenje, zasedene klopce zaljubljenih parčkov, čudovito obdobje je pred nami. Ste tudi vi kaj zaljubljeni? Ste zaljubljeni v svoje čudovito življenje? V vsak trenutek dneva, ki je tako dragocen, da mu je vsekakor vredno nameniti svojo ljubezen?

Kakšne občutke vam vzbuja ta članek? Ta je nora, si mislite. Morda ste jezni, morda si mislite, da sem čisto zmešana ali pač nimam drugega dela in pišem take »neumnosti«. Pa vendar, vprašajte se: kaj vam predstavlja življenje? Se lahko vendarle zaljubite v svoje življenje?  Kajti življenje je ljubezen, življenje je največ vredno, najbolj koristno in vsekakor je v življenje najbolj donosno vlagati. Obrestuje se z občutki neizmerne sreče, resničnega zdravja, notranjega zadovoljstva, hvaležnosti, z občutki vrednosti, spoštovanja in pričakovanja. Ali si tega ne želite? Mar ni prav to TO? Kar iščemo?

Življenje je osnova za karkoli, je osnova za vse kar si želimo doseči kajti brez življenja nas ni. In če nas ni, ne moremo ničesar doseči, nikjer uspeti, ne moremo se zaljubiti niti se ne moremo zjeziti, ne moremo požeti nobenih neuspehov in tudi ne uspehov. Kaj ni potem vredno nameniti ljubezni našemu življenju? Šele ko smo živi imamo lahko bolj ali manj kvalitetno zdravje, bolj ali manj uspešne odnose. Šele ko smo živi imamo lahko bolj ali manj kvalitetne kreativne sposobnosti in rezultate.  Lahko živimo kvalitetno življenje, se ga veselimo in ga tudi spoštujemo, lahko pa smo depresivni, žalostni, zagrenjeni in brez volje. Vse lahko nadgradimo in vse lahko izboljšamo ampak vse to samo takrat, ko smo živi.

Navadno se ljudje radi usmerjamo v druge. Ljubezen iščemo v drugih osebah, v materialnih dobrinah, v gledaliških predstavah, v filmih, v avtomobilih…  skratka izven sebe. Znotraj nas pa je neizmerno bogastvo vsega znanja, ljubezni, spoštovanja do nas samih in vseh ljudi na svetu. Največkrat tega žal ne vidimo, kajti preveč smo okupirani z zunanjim svetom. Vsi že vemo, da nam to ne prinese resnične sreče in osebnega zadovoljstva, pa vendar pozabimo nase  in se vedno znova zapletamo v začaran krog izven nas.

Sama se učim ljubiti svoje življenje. Bolj kot bomo ljubili svoje življenje, bolj kot bomo ljubili sebe, bolj bomo ljubili druge in bolj bomo ljubili vse, vso živo in neživo naravo. In ko bo naša pozornost na nas samih, nam dogodki zunaj ne bodo več tako zelo pomembni. Ne bomo se več tako zelo vpletali v dnevne novice in enkrat, ko nam bo večini uspelo dojeti in razumeti sebe, se bodo spremenile tudi dnevne novice. Zato prijatelji, skupaj smo, da si pomagamo.

Menim, da je prava pot da najprej odkrijemo in spoznamo sebe ter se zaljubimo v svoje življenje. Nato lahko delimo izkušnje te zaljubljenosti, te ljubezni do življenja samega. Res ni videti lahko, ampak ni nemogoče. Vse je mogoče, če najdeš pravo pot in pot do nas samih nikomur ne škoduje. Res je, da je ne poznamo in tu je največji izziv.  Zagotavljam vam, da je izredno zanimiva in zabavna pa tudi boleča in neizprosna. Ampak boleča in neizprosna je le v primeru, da naši poti ne zaupamo; takrat se v naše življenje ne moremo zaljubiti. Ko pa enkrat lahko odpremo naša srca in se predamo čudovitemu življenju, ko enkrat vemo z vso gotovostjo, da vedno pride boljše, lepše in popolnejše, potem nimamo več razloga za oklepanje starega, žalost in žalovanje za nečem, kar je minilo.

Pogumno se torej odprimo življenju, pogumno se zaljubimo v življenje kajti življenje je naša največja vrednota in mi smo voditelji naših življenj. Mi imamo vsa zdravila in vsa navodila, da se to uresniči in da zaljubljenost v življenje postane del nas in našega življenja.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*