Zanimivi svetovni rekordi

Veliko ljudi, ki jih zanimajo ekstremi se rado informira o rekordnih podvigih, zato smo v sproščujočem članku izbrali nekaj zanimivih svetovnih rekordov.

Svetovni rekordi

Najdražja jed na svetu

Veliko je prestižnih restavracij, kjer lahko za dobro kosilo odštejemo ogromno denarja, ampak verjetno je med vsemi vodilna neka restavracija v New Yorku, kjer lahko pojeste čokoladni sladoled, ki je narejen iz skoraj 30 različnih vrst kakava, med njimi kar polovica kakavovih zrn velja za najbolj prestižne na svetu.  Krasijo ga luksuzni okraski iz zlata, postrežen vam bo na zlatem pladnju in jedli ga boste z zlato žlico, ter zanj plačali več kot 20.000$ kar znese nekaj manj kot vrtoglavih 15.000€. To je definitivno svetovni rekord med sladoledi.

Ko smo že pri hrani, v Indiji gojijo avtohtono govedo, katerega kilogram mesa stane preko 1000€, ki je gojeno pod posebnimi pogoji, vsaj tako trdijo, saj so postopki širši javnosti nekoliko prikriti. Število čistokrvnih predstavnikov Indijskega goveda se je zelo zmanjšalo in to bi naj bil razlog za tako visoko ceno.

Največji pes na svetu

V knjigi svetovnih rekordov lahko med drugim zasledimo tudi psa po imenu Zevs, ki je pasme nemška doga in ko se postavi na zadnje tace doseže višino dva metra ter dnevno zaužije preko 10 kilogramov hrane. Sicer pa bi naj bil Zevs zelo prijazen in družaben ter nadvse miroljuben hišni ljubljenček.
Obratna zgodba pa prihaja iz Portorika, kjer živi najmanjši pes pasme čivava. Nosi ime Miracle Milly in dosega višino le okoli 10 centimetrov, ter ima nekaj več kot 300 gramov. Primerjamo ga lahko z ženskim športnim copatom, ko je pa bil mladič, pa bi naj bil majhen do te mere, da je lahko ležal v žlici za juho.

Najhitrejši motor na svetu

Ameriško podjetje Dodge je izdelalo model dvokolesnika, ki velja za najhitrejši serijski motor na svetu. Model nosi ime Tomahawk, ima 500 konjskih moči in doseže hitrost vrtoglavih 680 kilometrov na uro. Poleg hitrostnega rekorda pa si lasti tudi rekord najdražjega motorja, saj boste zanj odšteli okoli 500.000€.

DodgeTomahawk_Modell

Mama z največ otroki na svetu

Zgodba o mami, ki ima največ otrok na svetu prihaja iz Rusije. Rodila je 27 krat in je imela 69 otrok. Vse je rodila v obdobju 40 let. Še bolj fascinantno pa je to, da je njen mož Feodor, ki je oče vseh otrok imel že v svojem prvem zakonu 18 otrok, torej skupaj kar 87.

Najtežja čokolada na svetu

Svetovni rekord za najtežjo čokolado na svetu si lasti neko podjetje v Armeniji. Čokolada je težka nekaj manj kot 26,5 ton,  ena sama njena kocka pa tehta skoraj 7000 kilogramov. Da bi jo povprečen zemljan pojedel, bi potreboval kar 450 let. Čokoladni svetovni rekordi so zelo priljubljeni, tako je poleg najtežje čokolade na svetu v knjigi rekordov zapisan tudi podatek o najdaljšem čokoladnem vlaku, ki ga je izdelal Andrew Farrugia in meri 34 metrov v dolžino.

Najdražja zgradba na svetu

Mesto greha, kjer  vse kar se tam zgodi, tam tudi ostane si lasti najdražjo zgradbo na svetu. V Las Vegasu je ogromno prestižnih igralnic, dvoran in muzejev, ampak izstopa hotel po imenu Wynn Resort, za izgradnjo katerega so odšteli kar 2,3 milijarde dolarjev.

Samo vprašanje časa je, kdaj bo prvo mesto med najdražjimi zgradbami prevzela Korejska arhitektura Youngsan, ki je v izgradnji, njeno vrednost pa ocenjujejo na skoraj 3,5 milijarde dolarjev.

800px-Wynn_2_(2)

Najdražja kava na svetu

Za vse, ki zjutraj uživamo ob skodelici dobre kave bo zanimivo predvsem to, da najdražjo kavo pridelujejo iz živalskih iztrebkov v Indoneziji pogoste razvite živali »luwak«, ki se hrani z rdečimi kavnimi zrni. Torej izvor prestižne kave je  Indonezija, za kilogram pa boste odšteli okoli 400€, za skodelico v lokalu pa 25€. Definitivno svetovni rekord v ceni kave. 

Za vse, ki pa so privrženci čaja, bodo za skodelico najdražjega čaja, ki je prav tako iz iztrebkov odšteli minimalno 150€, pa vse do 250€. Torej čaj iz Kitajske, iz iztrebkov pande je nosilec svetovnega rekorda za najdražji čaj na svetu.

Najširši boki na svetu

Mikel Ruffinelli, ki prihaja iz Los Angelesa in šteje 42 let je ponosna lastnica najširših bokov na svetu. Obseg njenih bokov je kar 2,54 metra. Verjetno si tega sploh ne znamo predstavljati, sama pa pravi, da je zadovoljna z obilnejšo postavo in da se tako počuti dobro.

Veliko je pa še rekordov povezanih z človeškimi telesi, tako je najvišji človek visok kar 2,72 metrov, najtežji je tehtal 597 kilogramov (sedaj je izgubil že preko 200 kilogramov), najdaljši nohti so bili dolgi skoraj 9 metrov in so rasli 10 let, največje stopalo pa pripada nekemu Maročanu, njegova evropska številka noge je 58.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*