Življenje je lepo (la vita bella)Večina od nas ima dve življenji. Življenje, ki ga živimo in neizživeto življenje, ki ga imamo v svoji notranjosti. Kljub vsemu, pa je osnovno načelo življenja je, da si vsi želimo nekoga ljubiti in biti srečni.

Življenje je lepo

Preveč ljubezni pa je lahko včasih tudi škodljivo in te duši. Poslušam Puccinja la Boheme – beautiful. Kakšna tankočutna senzibilnost, usklajenost, barvitost, frekvence in valovanje. Kaj bi človek dal, da bi bilo življenje tako lepo. Življenje pa je težko, turbolentno, divje, ne da ti miru in je kot je tanek sloj vsakodnevnih dogodkov, ki se v realnosti odvija. Seveda si vsak v svojem želi času biti ustvarjalen in produktiven. Vedno nekaj ustvarjati nekaj in narediti, kar ti narekuje notranji jaz. Nagnjenje k ustvarjalnosti ima v bistvu človek zagotovo najbolj. Pomeni ustvarjati v svojem življenju živeti z emocijami in jih obrniti v svojo ustvarjalno in produktivno smer. Daleč pa je tvoja bella pot in ti ne veš ne kod ne kam. Pri tem te spremljajo tvoja čustva, ki so zelo pomembna stanja in so silno  zapletena psihična stanja. Samo tisti, ki bo ustvarjalen in inovativen bo v  današnji družbi uspel napredek. Tisti, ki bodo nekaj kopirali in prevzemali neke ideje ne bodo prišli nikamor. Bistvo je potek prave ideje ustvarjanja, ki je v življenju zelo pomemben. Pri tem procesu je pomembno upravljati s svojimi mislimi v harmoniji notranjim jazom in z lastno notranjo energijo. Ustvarjanje z notranjimi stanji duha je posebna veščina, ki se je lahko doseže na več načinov. Kot prvo pa je potrebno skrbeti za svoj notranji mir, zdravje in odpraviti vsa negativna čustva.

Pomembno se je zdravo prehranjevati in skrbeti za rekreativen, zdrav način življenja. Treba je zaznati trenutke, ko drviš po prehitevalnem pasu in se pravi čas upočasniti in osredotočiti na varno vožnjo. Takrat se moraš vprašati ali se počutiš dobro ali še vedno ne veš kaj bi rad.  Na svojem potovanju srečuješ več tipov ljudi: tisti, ki vam pomagajo, drugi vas puščajo pri miru in tretji, ki te prizadenejo. Vprašajte se kdo je okoli vas in koliko od teh  vam želi pomagati. Morda pa je  tudi primer nekoga, ki je pravkar zvedel za težko bolezen. Kako mu je pri duši? Vedno lahko imaš ob sebi prijatelje ali ljudi, ki te navdušujejo vzpodbujajo, vedno je ključno je stališče kakšen odnos imajo do tebe in ti do njih. Ob njih tudi spoznamo, kaj zares šteje v življenju. Najtežje je doživeti izgubo bližnjega ali odsotnost ljubezni. Mnogi ljudje takrat izgubijo pogum in se umaknejo grožnji trpljenja. Drugi zopet pogumnejši začnejo novo pot. Takrat se potrebno upočasniti in si vzeti čas za razmislek. Cilj do katerega želiš priti je vedno dosegljiv. Vedno se vprašuj o svojem življenju ta trenutek do sedaj in ali je kaj narobe z zdravjem in podobno. Lahko je tudi da se je vate vtrla neka rutina vsakdanje miselnosti. Ustavi se, vzemi si čas in razmisli!

Vrednote življenja tega trenutka in sedaj so najboljši kazalec življenja. Potrebno se je vprašati  morda je danes napočil čas za neko spremembo, za kar sem pripravljen vložiti sebe in čas, ki mi je na voljo. Če se zaveš tega trenutka  je čas da dvigneš zapornico in spelješ. Pri tem najprej poglej, kje si s kom in kam greš.  Poglej na ovire pred sabo, svoje sopotnike, izberi si cilj in potem spelji.

Ni potrebno biti sanjač in živeti v nekem svojem svetu, ki ni stvaren in ga vodijo samo neke ideje in predstave. Več kot jaz je lahko edino trenutek smrti, ko staro dušo zavržeš in si izmisliš novo.

Edini cilj v življenju, ki ga je potrebno zadržati je popolna svoboda, da si to kar si, brez iluzij in lažnih verovanj. Kakor je močan naš klic duše po izpolnitvi, tako močne so tudi sile odpora katere je potrebno premagati. Strah pred neznanim nam kaj moramo storiti in ta strah je potrebno premagati.

En komentar

  1. Resnično navdihujoč članek. Prav našla sem se v njem – besede o svobodi, kakšne ljudi imamo okoli sebe, odnos do njih, potek prave ideje ustvarjanja, vrednote tega trenutka, naš notranji jaz… Menim, da bi moral vsak izmed nas začeti uživati v trenutku tukaj in zdaj, ker smo navajenil, da v naših mislih vedno potujemo v preteklost in prihodnost. Baje najdemo največjo srečo v trenutnem momentu, če se znamo ustaviti in uživati v njem. Ker v tem momentu ni omejitev. Tako lahko začutimo svobodo in srečo. Edino nisem enakega mnenja o smrti in da si izmislimo novo dušo. Duša je po mojem mnenju ista, ki nam pripada, zamenjamo le novo identiteto v fizični realnosti, v tridimenzionalnem svetu.
    Resnično krasen članek, z veseljem bi prebrala še kakšen članek o podobnih temah.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*