Kakšen odgovor dobimo na PRAVO vprašanje?

Marsikdo bo takoj odgovoril: PRAVI. Ups, počakajte malo – ali se ne bi raje vprašali, katero sploh je to pravo vprašanje? No, ste že uganili, tokrat bo govora o tem, kako nas pozitivno gledati na svet lahko spremeni. O tem ste na tej spletni strani že lahko brali, toda vidikov je lahko več. Enega bom skušal pojasniti v tem prispevku.

»POZITIVNE OBLJUBE«

Ljudje iz številnih medijev vsak dan ali pa noč za nočjo dobivamo na tone priporočil, kako izboljšati svoje življenje, počutje, srečo in pozitivno gledati na svet. To se dotika tudi zaobljub ob Novem letu. V modi so na primer afirmacije oz.stalno ponavljanje pozitivnih misli, kot na primer: jaz sem srečen,.jaz sem bogat,. jaz sem uspešen.in podobno. To seveda ni nič tako slabega, le izgovarjati jih je potrebno bodisi v mislih, lahko tudi naglas. V to izgovarjanje moramo vnesti še čim več čustev ter jih občutiti v srcu. Jih obravnavati, kot da so že v našem življenju. Nič napornega, boste rekli.

Naša vztrajnost je pomembna in to afirmativno označbo (pozitivno gledati) si ponavljaš desetkrat, stokrat ali tisočkrat na dan. Čim večkrat, tem bolje. Po nekaj mesecih pa morda začneš končno videti neke manjše sadove svojih prizadevanj.

Te afirmacije niso neki bav – bav. Že marsikomu so spremenile življenje. Ne kar življenje, tudi obnašanje in odnos do okolice. Pozitivno gledati je nekaj kar pomaga. Vendar se vseeno zastavlja eno vprašanje ali res tako delujejo. Izkušnje so velikokrat različne. V vsakem primeru pa rabiš dolgo časa, da se vnesejo (integrirajo) v tvojo podzavest.

ZDAJ PA OBRNIMO PLOŠČO!

Ne, ne – v mislih nimam stalnega ponavljanja negativnih misli. Gre predvsem za spreminjanje AFIRMACIJ v AFORMACIJE!

Kako pa to doseči?

Z lahkoto. Preprosto si zastavljajmo vprašanja, kot na primer: zakaj sem, zakaj dosegam to… Zanimivo pri tem je, da si venomer ne ponavljamo laži (pozitivno gledati), ampak se sprašujemo tisto, kar nas res zanima in ne obremenjuje. Naša podzavest išče odgovore na ta vprašanja.

To je nekaj podobnega, kot internetni iskalnik Google. Ko te nekaj zanima v iskalniku odtipkaš iskalno besedo, le-ta pa začne avtomatično iskati primerne zadetke. In rezultat je že v trenutku tu.

Zakaj se ne bi rajši spraševali, kot, da si govorimo trditve – o katerih še dvomimo? Afirmacije že tako vsi uporabljamo, ko na svet gledamo z negativnega vidika, kot na primer:zakaj sem tako nesrečen?, zakaj me drugi ne razumejo?, zakaj imam tako malo denarja?, in podobno… To nam prinaša še več problemov in še več nesrečnih trenutkov, ker smo podzavest spravili v položaj, da nam išče še več odgovorov na naše negativne zakaj-e. Negativni zakaj-i pa ne pomenijo pozitivno gledati.

ODGOVOR NA PRAVO VPRAŠANJE TOREJ JE:

Sprašujmo se o tem, česar si v življenju resnično želimo. Če bomo ob teh vprašanjih čutili še notranji mir in zadovoljstvo, je naš cilj že skoraj dosežen.

Začeti bo težko, priznam. Toda poskusiti se splača. Poskus nas bo vodil do sreče, radosti, zdravja in obilja. V tej »enačbi« vseeno še nekaj manjka.

Najpomembnejše torej sledi:

KAJ PA KO GA (IN ČE GA) DOBIMO?

Hja, problem ga je dobiti. Še večji pa uresničiti. Najbolje bi bilo, da tega ČE (ki je v podnaslovu) ne bi nikjer več bilo. Zakaj? Zaradi preslabe motivacije – predvsem tiste, ki je v nas samih. Ni dovolj, da si venomer ponavljamo ali mislimo na pozitivne reči, ali da se sprašujemo, kaj in kako narediti, da nam bo bolje.

Z roko v roki hodita dobra (pozitivna) misel ter volja, namen in razlogi, da te pozitivne in ohrabrujoče misli tudi uresničimo v dejanskem življenju. Tukaj in zdaj!

Zgoraj sem zapisal, da je naš cilj že skoraj dosežen. Ta SKORAJ pa bi lahko brez vsake škode tudi odstranili. Pogoj je le trdna volja in odločenost. Lahko rečemo tudi razlog (čim več jih je, tem bolje), da zastavljeni cilj uresničimo, tako, da bomo od njega imeli določeno korist. To pa ni najlažje.

Poglejmo samo kolikorat ugotovimo, da nekaj ne delamo prav in bi isto lahko drugič naredili bolje. Postavimo si cilj, damo zaobljubo o drugačnem (boljšem) delovanju in s tem odlašamo. Naslednjič naredimo isto napako, in to še brez razloga. Bolje rečeno: pozabimo na obljube.

Torej, ko dobimo za nas pravi odgovor na pravo vprašanje, nič več ne sprašujmo, odlašajmo ali razmišljajmo. Nemudoma pričnimo z delom in dejavnostmi, ki bodo dobljeni odgovor ponesle proti zastavljenim ciljem.

Le tako bomo dokazali in dosegli, da nam v prihodnje ni potrebno več po nepotrebnem zapravljati energije, časa, moči in sredstev za nadaljni uspeh. Tu pa je naša korist.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*