Skrivnosti iz motivacijske bukle: Male radosti

Srečno in zadovoljno življenje se gradi iz majhnih koščkov. Ena mala radost naenkrat. Ta trenutek je ravno pravšnji, da dodaš eno v mozaik svojega življenja.

Tudi takrat, ko se ti na pot postavi velika ovira in te pahne v obup, lahko najdeš malo stvar, ki te spravi v dobro voljo. Samo ena mala radost lahko postane velika in pomembna sprememba.

V življenju je veliko dobrote in prav je, da se tega zavedaš prav vsak dan. In prav vsak dan in prav vsak trenutek, si vsak zasluži eno malo radost.

In kje se lahko najdeš te male radosti?

Male radosti

V svoj natrpan urnik vključi nekaj minut, ki jih boš imel samo zase. Nenehno hitenje je postalo stalnica v našem vsakdanjem življenju. In res se ne spomnim, da bi poznala koga, ki se je konec dneva pohvalil, da je ves dan užival, ko je brezglavo hitel naokrog. Časa ne moreš kupiti v nobenem nakupovalnem centru, lahko pa si to malo radost podariš in uživaš v njej.

Bodi prisoten. Ta trenutek. Pogosto že zjutraj, še preden vstanemo, razmišljamo o stvareh in opravkih, ki nas čakajo popoldan. Biti prisoten pa pomeni, da se moramo že zjutraj zavedati prav posebne male radosti, ki se nam vse prevečkrat zdi razumljiva sama po sebi. Prespali smo mirno noč. Spočili smo se in pripravljeni smo na nov dan. Pripravljeni, da si podarimo še kakšno malo radost.

Bodi pozoren na malenkosti. Te štejejo. Poslušaj kako žvrgolijo ptice, gluhi so prikrajšani za te prelepe melodije. Zazri se v oblačno nebo in bodi hvaležen za dež, ponekod ga čakajo več let. Z užitkom pojej zajtrk, saj si ga dandanes vsak žal ne more več privoščiti. Poljubi partnerja in otroke in spomni se na vse tiste pare, ki jih ne morejo imeti. Z nasmehom pojdi v službo, tudi ta je na žalost postala privilegij.

Piši dnevnik ali si omisli škatlo, v katero boš vsak dan položil listek, na katerega boš skozi ves dan zapisoval male radosti, ki si jih doživel. In takrat, ko boš potreboval spodbudne besede zase ali za najbližje, boš tam našel pravi zaklad malih radosti.

Delaj kar ti je v veselje. Šport, gledališče, meditacija ali le sprehod. Vse kar te veseli, bo dodalo v tvoje življenje radost.

Karkoli počneš, delaj to s strastjo. Stvari se loti predano in z navdušenjem. Vse projekte pripelji do konca. Ne obupaj nekje na sredi. Vsakokrat, ko boš pogledal svojo stvaritev boš občutil tisto malo radost, ki te bo dvignila nad sivino vsakdana.

Bodi srečen. Srečni ljudje so seksi, saj iz njih veje prav posebna, seksi energija. Ne pozabi deliti te male radosti z ljudmi okrog sebe.

Deli in razdajaj! Male radosti se bodo začele množiti, ko jih delimo. Nasmeh, stisk roke, telefonski klic ali kratko sporočilo. Vse to skoraj nič ne stane, vendar te male radosti delajo velike čudeže.

elephants-196613_640

Vsak dan se odloči, da boš poiskal tisto malo radost, ki te bo napolnila s pozitivno energijo. Ko se boš lotil stvari s tistega konca, kjer sta glavna radost in veselje, boš vse izzive lažje in hitreje pripeljal do cilja.

pikapolonica

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*