Vremenska napoved za Hrvaško

Ali pred odhodom na oddih preverite obete na vaši destinaciji? Pametno je preveriti kakšne so trenutne temperature zraka, da ob prihodu na destinacijo ne boste presenečeni oziroma razočarani. Spodaj lahko preverite temperaturo zraka po celotno državi. 

Če želite preveriti napoved za posamezne kraje kliknite na gumb ​

otok krk otok pag pula
umag

 

Vremenska napoved za Krk

 

 

Vremenska napoved za Pag

 

 

Vremenska napoved za Pulo

 

 

Vremenska napoved za Zadar

 

 

Vremenska napoved za Umag

 

Vremenska napoved za Poreč

 

 

Vremenska napoved za Novigrad

 

Vremenska napoved za Rovinj

 

Vremenska napoved za Savudrijo

 

Vremenska napoved za Vrsar

 

Vremenska napoved za Opatijo

 

Vremenska napoved za Zagreb

 

Hrvaška, naša južna soseda, je po obiskanosti števila slovenskih turistov prva izmed sosednjih držav. Slovenci se množično odpravljamo v sosednjo Hrvaško na  dopust. Predvsem je Hrvaška zanimiva med mesecema majem in septembrom, saj s svojim ugodnim vremenom privablja številne sonca ter morskih valov željne turiste. Da nas ne bi na dopustu presenetilo slabo vreme, je seveda smiselno pred odhodom na dopust, preveriti kakšno je trenutno vreme na Hrvaškem ter kakšna je vremenska napoved za dni, ko bomo tam preživljali dopust.
Vreme Hrvaška nam v poletnem času običajno postreže z lepim in sončnim vremenom ter razmeroma visokimi temperaturami. Poletne temperature pa so prava vaba za turiste, ki svoj oddih iščejo v obmorskih krajih naše južne sosede.

Vreme Hrvaška

Hrvaška ima tri različna podnebja s katerimi je povezano tudi vreme Hrvaška:

  • kontinentalno podnebje v notranjosti, za katerega veljajo mile in vlažne zime ter vroča suha poletja
  • mediteransko podnebje ob obali, za katerega veljajo vroča in suha poletja ter vlažne zime
  • gorsko podnebje, v katerem so mrzle zime z veliko količino snega ter sveža poletja

Vreme Hrvaška pa s svojimi različnimi tipi podnebij ustvarja tudi različne temperature. V poletnih mesecih (julij in avgust) se povprečne temperature ob obali gibljejo med 26°C in 30°C, v notranjosti med 22°C in 26°C ter v gorskem svetu med 15°C in 20°C. Pozimi (v mesecu januarju) pa so povprečne temperature na obali med 5°C in 10°C, v notranjosti med -1°C in 3°C, v gorskem svetu pa med -5°C in 0°C.

Hrvaška s svojo 5.800 km dolgo obalo nudi obilo možnosti za preživljanje dopusta. Poleg samega kontinenta, pa ponuja tudi možnost dopustovanja na številnih otokih, kjer boste našli prostor samo zase. Tudi pred odhodom na otoke vam svetujemo, da preverite kakšno je vreme Hrvaška na otokih ter v posameznih trajektnih lukah, saj vam slabo vreme lahko pokvari še tako skrbno načrtovan dopust.

Preberite si še: