Frizure samo za vas

Za nekatere bo leto 2014 polno prelomnih dogodkov, zato bo dokaj stresno. Na vrsto pridejo spet maturantski plesi, poroke, razne podelitve,… Večini deklet velike težave povzroča izbira frizure. Kaj malo jih takoj ve kaj bi želele. Nekatere prisegajo na kratke, druge na dolge frizure. Pomembno je tudi, da se z njo dobro počutite, saj vzdušje ne bo pravo, če vam bo nelagodno. Za dobro frizuro je pomembna izbira frizerja, ki vam bo pametno svetoval katera frizura bi vam pristajala in v kateri se boste dobro počutili. Pri tem treba upoštevati tudi debelino vaših las, dolžino, gostoto, obliko glave, itd… Ko boste sedeli na stolu pri fizerju povejte vse svoje želje, pravi frizer pa se bo uskladil z vašimi željami in vam svetoval. V naslednjih vrsticah vam bom predstavila nekaj predlogov frizur, ki bi vam mogoče utegnile pomagati pri izbiri.

 Frizure

Valovita frizura je skoraj vedno povsem preprosta izbira, ki vas lahko naredi izredno privlačne. Priporočam jo pri normalni do rahlo okrogli in ovalni obliki glave. Tak rezultat lahko dosežete s pomočjo kodralnika, lahko si navijete na žametne navijalke oz.vodna ondulacija, ki naj bodo primerno velike glede na vašo dolžino las. Ko lase umijete, si jih navijete na navijalke nato pa jih lahko poškropite s tekočim utrjevalcem in jih posušite. Tako bodo kodri bolj obstojni. Ko se lasje posušijo, jih popršite z lakom za lase s srednjim utrjevanjem, da ne bodo lasje pretrdi, tako bo vaša frizura nared. Če imate lase že naravno nakodrane, si na še mokre lase nanesite peno za kodraste lase in po možnosti posušite na zraku.

Ravni lase so popularni skozi čas. Če imate valovite lase in si želite imeti na dan priložnosti ravne je najbolj preprost način likanje. Pred uporabno likalnika seveda lase dobro posušite, nanesite olje, ki bo vašim lasem podarilo lesk. Priporočljivo je tudi, da na lase nanesete toplotno zaščito za lase, ki vam jih bo zaščitilo pred toploto likalnika. Ko si jih sušite, je dobro, če si pomagate s ploščato krtačo, ki vam bo precej olajšala likanje in predvsem skrajšala čas likanja las. Vedno morajo biti 100% posušeni, pred likanjem. Z ravno frizuro boste zadeli v polno. Da boste prepričani v pravo izbiro frizure si lahko tudi pomagate s predhodnim člankom, v katerem sem pisala o frizurah glede na obliko obraza.

Zanimive frizurePreprost čop je preprosta izbira navadno za športne navdušenke. Taka frizura je zelo primerna za razne aktivnosti. Najbolj praktično je, da si ga naredite na sredini glave, če imate daljše lase, si ga naredite še malo višje, da vas lasje ne ovirajo pri aktivnosti.

Frizure, pri katerih so lasje speti so primerne za posebne priložnosti od porok, razne večerje, tudi zmenki. Že nekaj časa se dobijo tudi razni dodatki za spete frizure. Zelo priljubljenje so bleščice oz. diamantki za lase, ki se jih navadno nalika na las. Taki okraski lepo popestrijo vašo frizuro. Še vedno je najbolje, da se v takih primerih odločite za obisk frizerja, saj imajo kar največ pripomočkov, s katerimi bodo lahko dosegli kar najboljši rezultat.

Z lasnimi podaljški lepo popestrimo frizuro in ji dodamo razne barvne tone. Paziti moramo le na pravilno namestitev, sicer lahko ob dolgotrajnem nepravilnem nošenju pustijo trajne posledice na lasišču. Za enkratne priložnosti uporabljamo tako imenovane Clip-on podaljške, ki se pripnejo s sponko na lase ob lasišču. Obstajajo še trajni podaljški, ki se nalikajo na lase, obstajajo pa še tudi druge metode. A kot sem že na začetku omenila, pri teh stvareh moramo biti previdni.

Geli za oblikovanje frizure, laki in pene. Pozorni moramo biti na naš tip las. Če imate mastne lase, se izogibajte voskom, ker mastijo lase. Če želite bolj polno frizuro oziroma volumen, si omislite peno za volumen las, ki jo nanesete navadno pred sušenjem las. Če imate kratke lase in odštekano frizure se boste verjetno odločili za ekstra močne gele ali lake za lase. Če imate daljše lase in bi radi le dodatno utrdili frizuro nanesite gel, ki ima srednjo moč ali celo nizko, odvisno je tudi od proizvajalca. Tako boste vašo frizuro zavarovali pred vremenom in vlago. Tovrstne zadeve so primerne za vse frizure, od ravnih, do skodranih, kratkih, srednje dolgih,…frizur. Kot vedno, boste najboljši nasvet glede tega dobili pri dobrem frizerju. Ta vam bo brez težav svetoval in vam pomagal pri izbiri frizure. Pravico imate da se dobro počutite vključno z vašo frizuro.

Preberite si še moje prispevke:

Frizure glede na obliko obraza
Zanimive frizure

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*