Pozitivna naravnanost in prenos energije

Že v prejšnjem članku z naslovom »Ljudje smo energijska bitja« sem govorila o tem, kako pomembno je zavedanje vsega okoli nas skozi spremljanje zaznav in aktiviranjem notranje intuicije. Tokrat pa sem se odločila z vami deliti nekaj nasvetov za ohranjanje in vzpostavitev pozitivne naravnanosti ter notranjega ravnovesja z oddajanjem pozitivnih vibracij v okolje in sprejemanjem le-teh iz njega.

Energija je povsod okoli nas in v nas. Kako jo bomo pridobili iz okolice in ravnali z njo je odvisno od nas samih. Ni je ne preveč in ne premalo, vsak pa jo prejme in odda toliko kot želi, oziroma jo je sposoben sprejeti. Kaj pa sploh je energija? Rekla bi, da je to vse kar nosi s seboj določen naboj, je nek vzgib na podlagi katerega se zgodi reakcija (kemična/čustvena/fizična..). Torej je energija prisotna povsod, v vsaki besedi, kretnji in celo misli.

samozavest

Za uspešno prejemanje in oddajanje energije in njen pretok je potrebno graditi na naslednjih postavkah:

  • Ustvarite pozitivno samopodobo o sebi . Vi ste dragoceno in neponovljivo bitje, ste original, zato ni razloga da se v tem življenju ne bi spoštovali, cenili in se imeli preprosto radi. Če si boste o sebi mislili dobro, si bodo tako o vas mislil tudi drugi, zato je pomembno, da ste tudi samozavestni in si zaupate, kajti ni ga razloga, ki bi vam to preprečeval. Edini sodnik ste vi sami sebi in vi odločate kako boste mislili o sebi in ravnali s seboj.
  • Postavite se zase in za svoja prepričanja in gradite na svoji samozavesti in izražanju samih sebe. Samozavest vas ne le krepi, ampak vliva v vas tudi zaupanje drugih, ki vas tudi ves čas ocenjujejo. Če nekdo verjame v vas vam dodatno pošilja energijo, kar pa poveča vašo moč in možnosti za uresničitev tega za kar si prizadevate. Prav zato je potrebno delati na zaupanju v samega vase in tem, da se boste znali postaviti zase in da boste svoje namere tudi uresničili. Več o tem si preberite v mojem članku o asertivni komunikaciji, ki govori prav o tem na povezavi: https://www.preberite.si/ucinkovita-asertivna-komunikacija/
  • Pomembna je sproščenost, kajti le v sproščenem stanju smo lahko kreativni in je pretok energije omogočen – torej lahko energijo prejemamo in jo dajemo. Strah in negotovost povzročita notranji krč in pretok energije je prekinjen. To najbolje vidimo takrat, ko se ne želimo družiti in se zapremo vase, dajanje in deljenje nam postane odveč, pojavita se slaba volja in utrujenost. V takšnem stanju ne moremo prejemati energije, kaj šele jo dajati. Zato je treba zagotoviti najprej fizično sprostitev z jogo, tekom, oziroma karkoli od gibanja kar radi počnete in v tem uživate. Stanje sproščenosti se potem prenese tudi na raven našega uma. Fizična in psihična sfera sta med seboj povezani – kar naredite na eni, se odrazi tudi na drugi plati, oboje je del vas.
  • Premik iz točke udobja. Ko nam je udobno smo sproščeni, vendar tudi uspavani. To je stanje v katerem smo naše potrebe po energiji zadovoljili, vendar le trenutno. Zaradi udobja smo postali leni, kar povzroči da energije ne delimo dalje, ampak jo kopičimo. To ne more trajati dolgo, saj sami veste da ležanje na mestu postane kmalu neudobno. Enako je v življenju, zato je potrebno prestopiti točko udobja ker v njej energija zastaja.
  • Odprtost do drugih in dostopnost. To je izredno pomembno, ker si skozi komunikacijo izmenjujemo tudi energijo. Bolj ko smo odprti do drugih in jih poslušamo, oziroma smo odprti za njihove predloge, bolj smo za njih dostopni in to je eden od kazalnikov, da energijo znamo uspešno prejemati. Zaprtost vase in ne deljenje mnenj izraža strah na način: kaj bodo pa drugi rekli, kaj si bodo mislili…in to omejuje energijo, enostavno se pretok zaradi strahu ustavi. Enako se zgodi pri vseh ostalih negativnih čustvih, zaprete se, ker se um osredotoči le na notranje dogajanje in procese pretvarjanja čustev iz jeze v žalost itd., zato je zunanje dogajanje nemogoče spremljati, kaj šele se nanj odzivati. Odprtost pa nasprotno izraža navzven, da smo dovolj močni za sprejem energije iz okolja in da bomo znali z njo tudi razpolagati, torej iz nje pobrati le najboljše za nas in to celo deliti naprej. Iz bolj negativnih vibracij, ki se jim ni moč izogniti, pa boste kmalu znali sestaviti obrambo, oziroma jih ustrezno obravnavati kot dragoceno izkušnjo za naprej in v njih najti celo kaj pozitivnega.
  • Osredotočenost. Poskušajmo biti osredotočeni na to kar počnemo, pa naj bo to v službi, ali pa na kavi s prijateljico. Zakaj? Ker osredotočenost pomeni, da zberemo vso svojo energijo in jo usmerimo. Naše misli in čustva so usmerjeni na nek cilj. Razpršenost in brezciljnost ne bosta obrodila sadov, če pa smo pri vsaki stvari zbrani in resnično prisotni pa to pomeni da dajemo s srcem in dejansko vnašamo v svoja dejanja sebe in svojo čustveno noto. Čisto drugače je nekaj kar naredimo s srcem, kot če naredimo »mimo grede«. Ste opazili razliko?

Preberite si tudi:

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*